ΚΟΣΜΟΣ

Έντεκα Ινδοί ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

Στο ναό για να προσκυνήσουν είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150.000 άνθρωποι

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία και 20 τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να μπουν σε ναό στον ιερό τόπο Μπαϊντιανάθ Τζιοτιρλίγνκα, στο κρατίδιο Τζαρκάντ της Ινδίας.

Προσκυνητές που κοιμόντουσαν στη μακρά ουρά των πολλών χιλιομέτρων ποδοπατήθηκαν από άλλους που βιάζονταν να προχωρήσουν, έπειτα από τις πρώτες προσευχές, όταν άρχισε να διαδίδεται ότι οι πόρτες του ναού θα άνοιγαν.

Οι πιστοί είχαν συγκεντρωθεί πριν από την αυγή ενόψει της σημερινής ημέρας που θεωρείται μία ημερομηνία με καλούς οιωνούς για να μεταβεί κανείς στον ιερό τόπο. Αυτός περιλαμβάνει έναν κύριο ναό καθώς και 21 μικρότερα κτίρια αφιερωμένα στον Σίβα, τον θεό της καταστροφής.

«Η πρώτη τελετή προσευχών έγινε υπό την καθοδήγηση των ιερέων του ναού, στη συνέχεια οι πόρτες άνοιξαν στους πιστούς. Πολλοί προσκυνητές προσπάθησαν τρέχοντας να προωθηθούν στην ουρά, κάτι που προκάλεσε χάος και ενώ οι άνθρωποι άρχισαν να πέφτουν, μερικοί ποδοπατήθηκαν», πρόσθεσε ο αστυνομικός.

Τα ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια θρησκευτικών γιορτών στην Ινδία είναι σχετικά συχνά. Οι αστυνομικοί και οι εθελοντές που κινητοποιούνται για να διασφαλίσουν την ασφάλεια ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων.

Η ουρά μέχρι τον ναό ξεπερνούσε τα έξι χιλιόμετρα αυτό τον μήνα του Σραβάν που θεωρείται ιερός για τους ινδουιστές. «Σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς μας, υπήρχαν από 100.000 έως 150.000 πιστοί», είπε ακόμη ο αξιωματικός της αστυνομίας.

Η αστυνομία θα στείλει ενισχύσεις στο σημείο στην προσπάθεια να ελέγξει τις κινήσεις του πλήθους.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε «λύπη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών». «Οι σκέψεις και οι προσευχές μου αυτή την ώρα είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που έχουν πεθάνει».

Τον Ιούλιο, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συνωστισμό στις όχθες ενός ιερού ποταμού στη νότια Ινδία, του Γκονταβάρι, όπου χιλιάδες άνθρωποι έκαναν το παραδοσιακό μπάνιο τους.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact