ΚΟΣΜΟΣ

Έπιασε την καλή μετά το χωρισμό

Δεν θα πάρει ούτε σεντ ένας 63χρονος Έλληνας του Σίδνεϊ, ο οποίος έχασε τη δικαστική διαμάχη για να εισπράξει μέρος των έξι εκατομμυρίων δολαρίων που κέρδισε η σύζυγός του, στο λόττο, έξι μήνες μετά τον χωρισμό τους. Και όχι μόνο δεν θα μείνει με άδειες τσέπες, αλλά το δικαστήριο τον υποχρεώσε να πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα.

Ο 63χρονος είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη και απαιτούσε να του δοθεί το μισό ποσό, δηλαδή τρία εκατομμύρια δολάρια, υποστηρίζοντας πως αν και είχαν χωρίσει όταν αγοράστηκε το τυχερό κουπόνι, εντούτοις το μισό ποσό του ανήκει γιατί αυτό αγοράστηκε με χρήματα «από το κοινό ταμείο».

Οι δικηγόροι του υποστήριξαν, επίσης, στο δικαστήριο πως με το να επιτρέπει ο σύζυγος στη σύζυγο να παίζει λότο, όλα αυτά τα χρόνια που ήταν παντρεμένοι, με τα κοινά τους χρήματα, αύξησε τις πιθανότητές της «να πιάσει την καλή».

Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, η σούπερ-τυχερή αγόραζε δελτία λότο από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και ξόδευε 25 με 30 δολάρια την εβδομάδα. Όταν χώρισαν, μετά 20 χρόνια γάμου το 2008, η γυναίκα στεναχωριόταν για το πώς θα τα βγάλει πέρα οικονομικά. Μάλιστα, η αδελφή της τη βοηθούσε δίνοντας της 50 δολάρια την εβδομάδα. Δελτίο λότο αγόραζε και ο πατέρας τους και το ονόμαζε «Τύχη» (στα ελληνικά). «Τύχη», λοιπόν, ονόμασε και η μια αδελφή το δικό της δελτίο και το έδινε στην άλλη να το καταθέτει κάθε εβδομάδα. Μέχρι που κέρδισε έξι εκατομμύρια δολάρια. Κράτησε πέντε για τον εαυτό της και ένα εκατομμύριο το πρόσφερε στην αδελφή της που της στάθηκε. Όσο για τον σύζυγο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν δικαιούται ούτε σεντ γιατί όταν αγοράστηκε το τυχερό κουπόνι το ζευγάρι είχε χωρίσει και η σύζυγος δεν έπαιζε λότο με χρήματα του συζύγου.

Παρά την απορριπτική απόφαση, ο σύζυγος έκανε πέρσι έφεση, η οποία επίσης απορρίφθηκε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact