ΚΟΣΜΟΣ

Επτά πλέον οι συλλήψεις στη Γερμανία για το μακελειό στο Παρίσι [εικόνες]

Συνολικά επτά άτομα συνελήφθησαν από την αστυνομία κοντά στην πόλη του Ααχεν, με την υποψία ότι σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι.

«Έχουμε αυτή την ώρα συλλάβει επτά άτομα – πέντε άνδρες, δύο γυναίκες. Εξετάζουμε διασύνδεση με τις επιθέσεις στο Παρίσι», δήλωσε στην Bild ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας στο Άαχεν, Βέρνερ Σνάιντερ.

Αρχικά έγιναν συλλήψεις τριών ατόμων, αμέσως μετά συνελήφθησαν άλλοι δύο και επιπλέον δύο λίγο πριν τις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Δύο άτομα συνελήφθησαν νωρίτερα απόψε στο Άλσντορφ, κοντά στο Άαχεν, σε αστυνομική επιχείρηση η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και σχετίζεται με την έρευνα για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με κουκούλες και αυτόματα όπλα απέκλεισαν προσωρινά δρόμο σε περιοχή του Άλσντορφ, στα σύνορα Γερμανίας, Ολλανδίας, Βελγίου, όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκεται το διαμέρισμα των τριών ατόμων που συνελήφθησαν το πρωί, αναχωρώντας από το τοπικό Γραφείο Εύρεσης Εργασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο γυναίκες και ο άνδρας που συνελήφθησαν το πρωί είναι ξένοι υπήκοοι και τα ονόματά τους είναι Άλι Κ. (29 ετών), Λάβα Μ. (28) και Ντιντέμ Α. (32).

Σύμφωνα με το Spiegel-Online, μία γυναίκα προσήλθε χθες, Δευτέρα, στην Αστυνομία και δήλωσε ότι αναγνώρισε έναν από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι σε μια ομάδα ανθρώπων σε σούπερ μάρκετ. Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση φέρεται να περιέγραψε τις δύο γυναίκες που συνελήφθησαν ως «παράπλευρη σύλληψη». To Spiegel πάντως διευκρινίζει ότι ο Σαλάχ Αμπντελσλάμ δεν βρίσκεται μεταξύ των τριών πρώτων συλληφθέντων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν συλληφθεί άλλοι 3 ύποπτοι στο Ααχεν, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με το Βέλγιο και την Ολλανδία.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Aachener Nachrichten», τα τρία άτομα (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) συνελήφθησαν ενώ αποχωρούσαν από Γραφείο Εύρεσης Εργασίας της περιοχής. Η αστυνομία έχει πληροφορίες ότι ενδεχομένως κάποιος από τους άνδρες που αναζητούνται ως υπεύθυνοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι να κρύβεται στην περιοχή. Η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία για την ταυτότητα ή την εθνικότητα των τριών προσώπων.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact