ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται μάσκα παντού

Συναγερμός σήμανε στη χώρα μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 58 νέα κρούσματα. Η αύξηση αυτή θορύβησε τους λοιμωξιολόγους που πραγματοποίησαν σύσκεψη προτείνοντας την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για όλους τους κλειστούς χώρους.

Μετά από πολύωρη τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό οι ειδικοί της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας επαναλαμβάνουν στην κυβέρνηση την αρχική τους θέση ότι η μάσκα αποτελεί βασικό εργαλείο προστασίας για τους πολίτες. Στη νέα συνεδρίασή τους το μεσημέρι οι 25 ειδικοί αποφάσισαν να επαναλάβουν τις αρχικές τους θέσεις στα κυβερνητικά στελέχη, οι οποίες αναφέρουν ότι όπου υπάρχει συνωστισμός σε κλειστούς αλλά και ανοικτούς χώρους οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Άλλωστε οι ειδικοί της επιτροπής ουδέποτε άλλαξαν στάση για το θέμα αφού η γνωμοδότησή τους εδώ και καιρό ήταν να τηρούνται τα μέτρα προστασίας και να γίνεται χρήση μάσκας. Να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες απλά γνωμοδοτούν ενώ τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση. Ωστόσο μετά τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα αλλά και τη χαλάρωση των Ελλήνων, εφιστούν εκ νέου την προσοχή του πληθυσμού.

Κατά τη συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να υπερτονίσουν για άλλη μία φορά την ανάγκη για γενικευμένη χρήση μάσκας και ειδικά όπου υπάρχει συνωστισμός. Όπως αναφέρει το ethnos.gr ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Αλκιβιάδης Βατόπουλος:

«Παρόλο που το βασικό μέτρο είναι η τήρηση των αποστάσεων , η μάσκα είναι βασικό εργαλείο προστασίας. Γι αυτό και η άποψη της επιτροπής που δεν έχει αλλάξει είναι ότι η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται σε κλειστούς αλλά και ανοικτούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός ή προβλέπεται ότι θα υπάρξει συνωστισμός. Είτε μιλάμε για κλειστούς είτε για ανοικτούς χώρους».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact