ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αεροπλάνα από Ιταλία και Κροατία

Αίτημα συνδρομής για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια έγινε μετά το μεσημέρι από τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας, που ανταποκρίθηκε άμεσα, σύμφωνα με ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χώρα μας ζητάει οκτώ αεροσκάφη και ήδη ανταποκρίθηκαν θετικά η Κροατία και η Ιταλία, από όπου ξεκινούν ήδη πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ αναμένεται απάντηση και από τις άλλες χώρες.

Αυτή την ώρα πυροσβεστικά οχήματα και ισχυρές πεζοπόρες δυνάμεις δημιουργούν ζώνη προστασίας στο χωριό Μακρυμάλλη, όπου η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει σπίτια, ενώ ολοκληρώθηκε η εκκένωση και του χωριού Πλατανιά, όπου έχει πλησιάσει επικίνδυνα η πυρκαγιά.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Κοντοδεσπότι, Σταυρός, Μακρυμάλλη, Πλατανιά καθώς και η μονή Μακρυμάλλη.

Και η Κύπρος στο πλευρό της χώρας μας

Την ετοιμότητα της Κύπρου να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται στην Εύβοια, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης στον Ελληνα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Ο κ. Σαββίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως είχε το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Χρυσοχοϊδη. «Του εξέφρασα την ετοιμότητα της Κύπρου να συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Με ευχαρίστησε και μου είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται κάτι και θα επικοινωνήσει μαζί μου είτε απόψε είτε αύριο το πρωί για να μου πει», πρόσθεσε.

Σημείωσε πως ο κ. Χρυσοχοϊδης «βλέπει ότι πιθανόν να χρειαστούν επίγειες δυνάμεις. Ήδη έδωσα εντολές στην Πυροσβεστική, και η Πυροσβεστική σε συνεννόηση με το Τμήμα Δασών και την Πολιτική Άμυνα ετοιμάζουν μια δύναμη που αν χρειαστεί θα τη στείλουμε», ανέφερε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact