ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Κάθε μέρα αντιτίθεμαι όλο και περισσότερο στο διαδίκτυο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε εκ νέου ότι είναι εχθρικά διακείμενος προς το διαδίκτυο και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ομολόγησε σε μία αντιπροσωπεία της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων (CPJ) ότι τα αντιμετωπίζει με «όλο και περισσότερη» δυσπιστία.

«Κάθε ημέρα αντιτίθεμαι όλο και περισσότερο» στο διαδίκτυο, δήλωσε χθες το βράδυ ο Ερντογάν προς τα μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα η CPJ.

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του προέδρου διέψευσε τις δηλώσεις αυτές υποστηρίζοντας ότι η Επιτροπή παρερμήνευσε το νόημα των λεγομένων του. «Ήθελε απλά να επικεντρώσει την προσοχή στο γεγονός ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν ως ένα εργαλείο προπαγάνδας από το Ισλαμικό Κράτος και άλλες οργανώσεις» διαβεβαίωσε ο Λουτφουλάχ Γκεκτάς, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. «Κατόπιν υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ανησυχητική τάση που τον απασχολεί όλο και περισσότερο» συνέχισε ο ίδιος τονίζοντας ότι «αυτό δεν έχει να κάνει με το να τάσσεται κάποιος εναντίον του διαδικτύου».

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την ώρα που το Συνταγματικό Δικαστήριο ακύρωσε χθες πολλές διατάξεις μιας νέας νομοθεσίας που επιτρέπει στην αρχή τηλεπικοινωνιών (TIB) να εμποδίζει την πρόσβαση σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να «προστατέψει την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια τάξη ή να εμποδίσει τη διάπραξη ενός εγκλήματος».

Ο Τούρκος πρόεδρος υπερασπίστηκε το νόμο αυτόν, επιβεβαιώνοντας ότι «εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις», περιλαμβανομένου του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται προ των πυλών της Τουρκίας, στη Συρία και το Ιράκ, στρατολογούν μαχητές στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το CPJ.

Ο υπουργός Επικοινωνιών Λουτφί Ελβάν από την πλευρά του κατήγγειλε την απόφαση της ανώτατης δικαστικής αρχής. «Η Τουρκία δε διαθέτει πλέον μηχανισμούς προκειμένου να παρέμβει αμέσως στην περίπτωση παραβιάσεων» είπε ενώπιον του Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ερντογάν τα μέλη της CPJ εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τις πιέσεις που ασκούνται στους δημοσιογράφους στην Τουρκία και τις επιθέσεις που εξαπολύονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης. Ο Ερντογάν απέρριψε όλες αυτές τις επικρίσεις. «Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν πρέπει ποτέ να έχουν την ελευθερία να προσβάλουν» υποστήριξε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact