ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Νόμιμη άμυνα οι βομβαρδισμοί κατά των Κούρδων μαχητών -«Καρφί» για τις ΗΠΑ

Η Τουρκία επιφυλάσσεται του δικαιώματος να καταφύγει σε κάθε είδους στρατιωτικές επιχειρήσεις, προειδοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας ως νόμιμη άμυνα τους βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων.

«Βρισκόμαστε σε συνθήκες νόμιμης άμυνας. Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει, ή να παρεμποδίσει, το δικαίωμα νομίμου αμύνης της Τουρκίας απέναντι σε τρομοκρατικές επιθέσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της χώρας, σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ερντογάν αναφερόταν στη βομβιστική επίθεση στην Αγκυρα, την Τετάρτη, που στοίχισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους. Γεγονός για το οποίο θεωρεί υπεύθυνους τους Κούρδους μαχητές.

«Προκειμένου να πολεμήσει τις απειλές προς τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη, στη Συρία και σε όποιο άλλο σημείο έχουν βρει πρόσφορο έδαφος και ριζώσει αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις, η Τουρκία επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματος να πραγματοποιεί κάθε είδους στρατιωτική επιχείρηση», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έριξε και ένα «καρφί» στις ΗΠΑ- αν και δεν τις κατονόμασε- αναφερόμενος σε «έλλειψη ειλικρίνειας» που επιδεικνύει η Ουάσιγκτον απέναντι στις ανησυχίες του τουρκικού λαού σχετικά με τη δράση των Κούρδων μαχητών στη Συρία.

Η αμερικανική υποστήριξη προς το κίνημα YPG, ένοπλο βραχίονα του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητα (PYD), που μάχεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, καθώς η Αγκυρα θεωρεί ότι αυτό πρόσκειται στο κουρδικό κόμμα ΡΚΚ, που από τη δεκαετία του ’80 διεξάγει ένοπλο αγώνα στο έδαφος της Τουρκίας για την ανεξαρτησία.

Την τελευταία εβδομάδα, το τουρκικό πυροβολικό σφυροκοπεί θέσεις του YPG στα περίχωρα του Αζάζ, εντός της Συρίας και κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact