ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρογλου: «Οι Ελληνοκύπριοι ζητούν περισσότερο έδαφος από ότι προβλεπόταν στο σχέδιο Ανάν»

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου.

«Οι απαιτήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο εδαφικό είναι ακραίες και απαράδεκτες», υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Ο Ντερβίς Έρογλου, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, είπε ότι
η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έφερε οποιοδήποτε χάρτη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παρά μια λίστα με ονόματα χωριών και πρόσθεσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά ζητά περισσότερο έδαφος από αυτό που προέβλεπε το Σχέδιο Ανάν».

Ακόμα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε ότι «η ελληνοκυπριακή πλευρά αποφεύγει να ξεκινήσει τη διαδικασία του πάρε – δώσε και ότι δεν έχει τη νοοτροπία να μπει σε μια διαδικασία αμοιβαίου κέρδους, και ισχυρίστηκε ότι η χρησιμοποιεί τη δικαιολογία του Μπαρμπαρός για να αναστείλει τις συνομιλίες.

Σχετικά με την ιθαγένεια, ο Ντερβίς Eρογλου δήλωσε ότι όλοι οι «πολίτες» του ψευδοκράτους θα είναι «πολίτες» του νέου «συνεταιριστικού κράτους», όπως αποκάλεσε την επιδιωκόμενη λύση, και πρόσθεσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν δέχεται να κάνει διακρίσεις μεταξύ των «πολιτών» της.

Ο Ντερβίς Ερογλου είπε ότι αν οι διαπραγματεύσεις δεν ολοκληρωθούν σε 1-2 χρόνια, τότε άλλες εναλλακτικές θα συζητηθούν.
Επίσης, εξέφρασε τη βούληση της τουρκοκυπριακής πλευράς, κατά την έκφρασή του, για συμφωνία και ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει την

ανάλογη θέληση.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η υπομονή των Τουρκοκυπρίων εξαντλείται και πως οι συνομιλίες δεν μπορούν να συνεχιστούν για άλλα 50 χρόνια.

Επίσης, είπε πως η συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου και ελληνοκυπριακής πλευράς, όπως χαρακτήρισε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα καταστήσουν δυσκολότερη μια ενδεχόμενη συμφωνία στο Κυπριακό.

Επιπλέον, όσον αφορά στην υποψηφιότητά του για τη λεγόμενη προεδρία του ψευδοκράτους, ο Ντερβίς Έρογλου είπε πως θα ανακοινώσει την απόφασή του μετά τις 14 Νοεμβρίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει αποθέματα ενέργειας για ακόμη πέντε χρόνια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact