ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική…χωρίς ουσία!

Χειρότερα δεν γινόταν για την Εθνική

Δεν έδειξε πολλά πράγματα και ήταν λογικό να μην κερδίσει… Η Εθνική περιορίστηκε στο εκτός έδρας 0-0 με τη Σλοβενία το βράδυ της Πέμπτης (3/9) στην πρεμιέρα του Νations League, μένοντας μακριά από τις καλές εμφανίσεις του περσινού φθινοπώρου.

Ενάντια σε έναν αντίπαλο μετρίων δυνατοτήτων η «γαλανόλευκη» δεν είχε εμπνεύσεις στο παιχνίδι της, ούτε ιδιαίτερο τρόπο για να προβληματίσει την άμυνα των γηπεδούχων, με τον Τζον Φαν’τ Σιπ να είναι με τη σειρά του εκτός φόρμας.

Άργησε χαρακτηριστικά ο ομοσπονδιακός προπονητής να κάνει διορθωτικές κινήσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν εξήντλησε καν τις αλλαγές, αφού δύο έκανε όλες κι όλες και αυτές μετά το 75′.

Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν προσπάθησαν οι διεθνείς, ωστόσο ήταν προβλέψιμοι στο παιχνίδι τους και το να μένει καθηλωμένος στον πάγκο ο Φορτούνης σε μία αναμέτρηση που ήταν εμφανές ότι χρειαζόταν η ομάδα έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του για να δώσει επιθετική πνοή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, λογίζεται στα μείον του Ολλανδού τεχνικού.

Λημνιός και Γιαννούλης ήταν οι πιο δραστήριοι, πολύ καλός ο Σιόβας στα μετόπισθεν.

Χρειαζόταν ο Φορτούνης, αλλά ο Ολλανδός τον ξέχασε…
Στη Λιουμπλιάνα και στο «Στόζιτσε Στάντιον» η Εθνική ήταν νωχελική μέχρι το 25′, έψαχνε τα πατήματά της και σιγά σιγά άρχισε να τα βρίσκει, πιέζοντας ψηλά τους Σλοβένους, αλλά μην μπορώντας να φανεί ιδιαίτερα απειλητική.

Ουσιαστικά, μια προσπάθεια του Παυλίδη στο 29′ (κάτι σαν τακουνάκι έκανε ο 21χρονος φορ), που εξουδετέρωσε ο Όμπλακ ήταν η καλύτερή της στιγμή στο α’ ημίχρονο, για να δείξει σαφώς μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο 45λεπτο.

Ωστόσο, πέρα από κάποια σουτ του Λημνιού, που δεν προβλημάτισαν σημαντικά τον Όμπλακ, δεν καταγράφηκε κάτι άλλο σημαντικό για τη «γαλανόλευκη», με τον Φαν’τ Σιπ να μην αντιλαμβάνεται ότι η παρουσία του Φορτούνη στον αγωνιστικό χώρο επιβαλλόταν από ένα σημείο και μετά, προκειμένου να αναστατώσει τη σλοβενική άμυνα.

Και τελικά ήταν οι γηπεδούχοι που είχαν τη σημαντικότερη ευκαιρία στο ματς, με τον Σπόραρ στο 86′ να κάνει την κοντινή προβολή, για να φύγει ελάχιστα άουτ η μπάλα.

Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και σειρά για την Εθνική παίρνει ο κυριακάτικος (6/9) εκτός έδρας αγώνας με το Κόσοβο, που αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με τη Μολδαβία στο έτερο παιχνίδι του 3ου γκρουπ της League C.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σκωτσέζος Μάντεν με βοηθούς τους συμπατριώτες του Στιούαρτ και Ρουμ.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Μάτιαζ Κεκ): Όμπλακ, Στογιάνοβιτς, Μπάλκοβετς, Μπλάζιτς, Μέβλια, Μπίγιολ (78′ Κούτερ), Βέτριχ, Ρεπ (53′ Ζίβετς), Μπόχαρ, Βούτσκιτς (62′ Ζάιτς), Σπόραρ.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Μπάρκας, Μπακάκης, Γιαννούλης, Σιόβας, Σβάρνας, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λημνιός, Μάνταλος (87′ Μασούρας), Μπακασέτας, Παυλίδης (76′ Φούντας).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact