ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Eurovision 2015: Ο Τζώνη Καλημέρης για το τραγούδι της Ελλάδας

Ο Τζώνη Καλημέρης μίλησε στο «Πρωινό Σου Κου» για την εμφάνιση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου στον τελικό της Eurovision, αλλά και για την διαδικασία επιλογής των τραγουδιών στους ελληνικούς τελικούς.

«Φαντάζομαι η Μαρία Έλενα Κυριάκου θα είναι απογοητευμένη, είναι λογικό γιατί είχε βλέψεις για πιο ψηλά. Για 15άδα και ίσως λίγο πιο ψηλά, αλλά τι να κάνουμε; Χάθηκε μέσα σε μια πλειάδα πολλών καλών τραγουδιών ψιλοσυναφών με το δικό μας, τα οποία ήταν πολύ καλύτερα μουσικά. Το ίδιο έπαθε και η Κύπρος. Και οι δύο χώρες ήμασταν πολύ αξιοπρεπής. Αλλά υπήρχαν πολλά ίδια τραγούδια και χάθηκαν. Έλεγα 15άδα και μπορεί και πιο ψηλά, αλλά μικρή απόσταση είναι, δέκα ψήφοι πάνω, είκοσι ψήφοι πάνω. Η ίδια ήταν πάρα πολύ καλή φωνητικά, ήταν άριστη, εντυπωσίασε, αλλά το τραγούδι ήταν μέτριο. Και έχοντας αντίπαλους πολλά παρεμφερή λίγο καλύτερα τραγούδια, έπεσε πιο κάτω από εκεί που την περιμέναμε».

Για το αν έπαιξε ρόλο ότι οι χώρες που βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις, έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν μια τέτοια διοργάνωση, είπε: «Αυτό πάντα παίζει ρόλο, αλλά στα παρελκόμενα. Όσα λεφτά και να έχεις, αυτό είναι το τραγούδι, η μουσική και οι στίχοι. Οι περισσότερες χώρες στέλνουν πια πολύ σοβαρά δουλεμένα τραγούδια με πολύ σοβαρούς stars. Ανθρώπους που είτε είναι stars πάνω στη σκηνή είτε είναι stars στην πατρίδα τους. Ο διαγωνισμός έχει αλλάξει πλέον κατηγορία. Και τεχνικά, αλλά και μουσικά. Πλέον είναι φωνάρες. Το επίπεδο μουσικά έχει ανέβει πάρα πολύ.

Για το τι έφταιξε και η Ελλάδα βρέθηκε στην 19η θέση: «Ναι, χαθήκαμε, εξαφανιστήκαμε. Μέσα σε μια πλειάδα παρεμφερών τραγουδιών, δεν περίσσεψαν 2άρια, 4άρια, 5άρια για εμάς. Από αυτά που ακούσαμε φέτος ήταν το καλύτερο. Στον ελληνικό τελικό ήταν το καλύτερο. Νομίζω ότι λόγω καιρών και συνθηκών θα έπρεπε η Ελλάδα και φέτος και του χρόνου, επειδή δεν έχουμε χρήματα να διοργανώνουμε καλούς ελληνικούς τελικούς και να κάνουμε όλο αυτό το πανηγύρι που κάναμε παλιά, ίσως θα έπρεπε να πάει με ανάθεση. Να ζητήσει από κάποιον γνωστό καλλιτέχνη να βοηθήσει. Χωρίς διαγωνισμούς ελληνικούς, δεν έχει νόημα αυτό. Να ξοδεύεις χρήματα για να διαγωνίζονται σχετικά άγνωστοι καλλιτέχνες με σχετικά μέτρια τραγούδια. Καλύτερα να βρεις κάποιον γνωστό καλλιτέχνη, να τον εμπιστευθείς και να πας με αυτόν».

zappit

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact