ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Φρένο» στον Άρη απο την ΑΕΛ

Μετά το 4-2 επί του ΠΑΟΚ, ο Άρης ήθελε να διευρύνει το σερί νικών του στο σαββατιάτικο (11/1) εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΛ για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε καθώς οι «βυσσινί» του έβαλαν δύσκολα περιορίζοντάς τον στο 0-0.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε την κούραση των «κίτρινων» από το μεσοβδόμαδο «διπλό» επί της Ξάνθης στα Πηγάδια για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Κάπως έτσι και σε συνδυασμό με τους ανύπαρκτους επιθετικά Θεσσαλονικείς το τελικό σκορ στο «AEL FC Arena» ήρθε φυσιολογικά.

Μετά λοιπόν και το αποτέλεσμα αυτό, ο Άρης πήγε στους 26 βαθμούς και πλέον συγκατοικεί στην 4η θέση με την Ξάνθη, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 23 και διατηρήθηκαν εκτός εξάδας.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε στη μετριότητα και ήταν ισορροπημένο, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να επιβάλει το ρυθμό της και να απειλήσει ουσιαστικά. Είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική αξιόλογη φάση ήρθε στο 45+2′ και ανήκε στους γηπεδούχους, με το σουτ του Κάτσε από πλεονεκτική θέση να φεύγει άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν να ανεβάσουν στροφές αλλά μάταια… Τουλάχιστον, υπήρξαν κάποιες ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι στο 59′ με τον Γκάμα. Στη συνέχεια, οι Θεσσαλοί έδειξαν πιο φρέσκοι και μέχρι το φινάλε είχαν δύο καλές φάσεις σε σουτ των Κάτσε (64′) και Καρανίκα (80′) τα οποία εξουδετέρωσε ο Κουέστα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους δύο μονομάχους να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις.

Κορυφαίος της ΑΕΛ ήταν ο Μόρας ο οποίος δέσποζε στα μετόπισθεν. Ο αρχηγός των γηπεδούχων κέρδισε κατά κράτος τον Ιντέγιε, αποδεικνύοντας ότι ακόμα και στα 39 του παραμένει αμυντικός επιπέδου. Από εκεί και πέρα, πολύ καλό παιχνίδι έκαναν επίσης οι Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς και Μπράλιτς. Στον αντίποδα, οι διακριθέντες του Άρη ήταν λίγοι, με τους Δεληζήση και Φετφατζίδη να είναι εκείνοι που ξεχώρισαν.

Διαιτητής ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας), με βοηθούς τους Καρατζίκα (Αθηνών) και Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και AVAR ο Πετρόπουλος (Αρκαδίας). Τέταρτος ήταν ο Μαλούτας (Ημαθίας).

Κίτρινες: 50′ Παπάζογλου, 88′ Σεσέροβιτς – 20′ Σάσα, 70′ Γκάμα, 83′ Μπα

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Μόρας, Καρανίκας, Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς (78′ Μπούστος), Σεσέροβιτς (90+4′ Μπάλλας), Ουάρντα, Παπάζογλου (86′ Νούνιτς).

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Ρόουζ, Ματίγια, Σάσα (63′ Μπα), Φετφατζίδης, Γκάμα (79′ Μαρτίνες), Λάρσον (69′ Ντιγκινί), Ιντέγιε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact