ΚΟΣΜΟΣ

Φρικιαστικές λεπτομέρειες της σφαγής των Γιεζίντι: Σκότωσαν τους άντρες, απήγαγαν τις γυναίκες


Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 100 Γεζίντι στο βόρειο Ιράκ – Υπήρχαν παντού πτώματα, λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Oι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν 100 άνδρες που ανήκουν στη θρησκευτική μειονότητα των Γεζίντι κοντά στην πόλη Σιντζάρ που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ όταν εκείνοι αρνήθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, δήλωσαν σήμερα κάτοικοι στο Γερμανικό Πρακτορείο. 

Οι άνδρες δολοφονήθηκαν χθες, ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά κρατούνται και έχουν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία, είπαν οι κάτοικοι.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι αντάρτες έχουν καταλάβει πολλές πόλεις στο βόρειο Ιράκ, όπου ζουν Χριστιανοί και Γεζίντι, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να γλυτώσουν. Άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στις πόλεις τους από τους οποίους ζητούν να αλλαξοπιστήσουν, τονίζουν οι μάρτυρες. 

Οι τζιχαντιστές σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους, στην πλειονότητά τους μέλη της κοινότητας των Γεζίντι, στο χωριό Κόσο, ανέφεραν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας και αξιωματούχοι που μίλησαν για μία «σφαγή».

«Έχουμε πληροφορίες από πολλές πηγές- στην περιοχή και από τις υπηρεσίες πληροφοριών- ότι (την Παρασκευή) το απόγευμα (τοπική ώρα), μια οχηματοπομπή με ένοπλους άνδρες (του Ισλαμικού Κράτους) εισήλθε στο χωριό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος, ο Χοσιάρ Ζεμπαρί. 

«Επιτέθηκαν εναντίον των κατοίκων, στην πλειονότητά τους Γεζίντι που δεν είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους» επισήμανε ο ίδιος. 

«Διέπραξαν μία σφαγή εναντίον των κατοίκων» επιβεβαίωσε.

Ο Χαρίμ Καμάλ Αγκά, ένα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) στην επαρχία Ντοχούκ έκανε λόγο για 81 νεκρούς ενώ προσέθεσε ότι οι τζιχαντιστές οδήγησαν τις γυναίκες στα κέντρα κράτησης που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους. 

Ο Μοσέν Ταουάλ, ένας μαχητής Γεζίντι, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι είδε ένα μεγάλο αριθμό πτωμάτων στο χωριό. 

«Κατάφεραν να διεισδύσουν σε ένα τμήμα του Κόσο, όπου οι κάτοικοι βρίσκονταν υπό πολιορκία, όμως φθάσαμε πολύ αργά» υποστήριξε. 

«Υπήρχαν παντού πτώματα. Καταφέραμε να απομακρύνουμε δύο ανθρώπους που ήταν ακόμα ζωντανοί, όλοι οι άλλοι είχαν σκοτωθεί» είπε. 

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact