ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Λήστεψαν κοσμηματοπωλείο δίπλα από το Μέγαρο των Ηλυσίων

Ενα κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων, σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες συνοικίες του Παρισιού, δέχθηκε το πρωί  της Παρασκευής επίθεση χωρίς χρήση βίας και ο ληστής διέφυγε με λεία που μπορεί να προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Το κατάστημα αυτό του διάσημου οίκου Chopard βρίσκεται στην οδή Φομπούρ Σεντ-Ονορέ, πολύ κοντά στο μέγαρο των Ηλυσίων, που στεγάζει την προεδρία της Δημοκρατίας και του οποίου η ασφάλεια έχει ενισχυθεί λόγω της επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου.

Ο κακοποιός, ο οποίος ήταν ηλικίας περίπου 40 ετών και η εμφάνισή του δεν κινούσε υποψίες, σύμφωνα με την πηγή, κατάφερε να του ανοίξουν οι υπάλληλοι χωρίς προβλήματα την είσοδο του καταστήματος γύρω στις 11:00 το πρωί (τοπική ώρα).
Έδειξε τότε στους υπαλλήλους ένα πιστόλι, που δεν είναι γνωστό αν ήταν ψεύτικο ή όχι, και τους υποχρέωσε να του δώσουν τα κοσμήματα που ήταν εκτεθειμένα σε τέσσερις βιτρίνες, διευκρίνισε η πηγή αυτή, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία του ραδιοσταθμού Europe 1.

Στη συνέχεια ο ληστής διέφυγε.

Η αξία της λείας, η οποία μπορεί να φθάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, διευκρίνισε η αστυνομική πηγή.
Σύμφωνα με την ίδια, «χρειάζεται κάποια αυτοπεποίθηση και θράσος» για να «επιχειρήσει και να επιτύχει κάποιος ένα τέτοιο πλήγμα αυτή τη στιγμή», σε μια περίοδο που οι «ληστείες έχουν μειωθεί» επειδή έχουν πολλαπλασιασθεί οι περιπολίες της αστυνομίας και των στρατιωτικών.

Η εγκληματικότητα –κλοπές, επιθέσεις και διαρρήξεις– μειώθηκαν περίπου 16% μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου και την επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ιδιαίτερα στην περιοχή του Παρισιού (-22%), σύμφωνα με τον επίσημο μηνιαίο απολογισμό για την εγκληματικότητα που ανακοινώθηκε πριν από μόλις μια εβδομάδα.

  

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact