ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Η οικονομία πάει καλύτερα από το αναμενόμενο

Η καταναλωτική κίνηση έχει επιτρέψει στους προ του κορωνοϊού επίπεδα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας πως «επανερχόμαστε σιγά σιγά σε μια κανονικότητα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστό ότι υπεγράφη η ΚΥΑ για την κατανάλωση αλκοόλ στις παραλίες, όχι όμως και για τη μουσική.

«Είμαστε πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει», σχολίασε για το ρυθμό άρσης των μέτρων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως «κανείς δεν περίμενε ότι θα ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία, αφού αυτό εξαρτάται από το άνοιγμα των πτήσεων».

«Αν όλα πάνε καλά, μέσα στον Ιούνιο θα αποκαταστήσουμε τις πτήσεις με όλες τις χώρες»,συμπλήρωσε.

«Όλοι εργαζόμαστε για να πάνε καλά τα πράγματα. Και στην οικονομία πάμε καλύτερα από το αναμενόμενο, ανταποκρίνεται η οικονομία και αυτό φαίνεται στις αξιολογήσεις. Αν διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, μπροστά μας διαγράφεται μέλλον λαμπρό», δήλωσε σχετικά με την οικονομία μετά το lockdown και επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, είπε πως «οι εισπράξεις του ΦΠΑ στο λιανικό εμπόριο έχουν αγγίξει τα σημεία προ κορωνοϊού».

Όσο αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι, «προφανώς δε φτάνει η επίσκεψη των Ευρωπαίων στα σύνορα», εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι η χώρα είναι ασφαλής, λόγω του ότι τόσο η παρούσα, όσο «και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουμε δημιουργήσει σχέσεις με χώρες που μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς με την Τουρκία». Και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει και διεθνείς δεσμούς και ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Τουρκία.

Όσον αφορά στην τελευταία, ο Υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε πως οι προκλήσεις εκ μέρους της χωρίζονται σε δύο σκέλη.

«Άλλο το δημοσίευμα κι άλλο να πάει στο Αιγαίο και να κάνει έρευνες ή ακόμα περισσότερο και να τρυπήσει. Το πρώτο πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει, το δεύτερο όμως, θα σκεφτεί πολύ πριν το κάνει», είπε σχετικά.

Κληθείς να απαντήσει στο τι σημαίνει η θέση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα, είπε ότι «αν κάποιος εισβάλλει στη χώρα σου, κάνεις αυτό που πρέπει».

«Αν αμφισβητηθεί η εθνική μας κυριαρχία θα κάνουμε αυτό που πρέπει, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να αφήσει να αμφισβητηθεί το έδαφός της», ξεκαθάρισε και εκτίμησε πως «όσο αφορά στην ΑΟΖ, δεν είναι τόσο απλό, θα πρέπει να υπάρξει σύμφωνη γνώμη των γειτόνων κι εμείς πάμε με το διεθνές δίκαιο».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact