ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανικός Τύπος: O Τσίπρας απειλεί να μπλοκάρει την πολιτική της Ε.Ε. εξαιτίας των προσφύγων

Την ώρα που στις Βρυξέλλες αρχίζει η Σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. για το προσφυγικό, ο γερμανικός Τύπος γράφει ότι ο Αλέξης Τσίπρας απειλεί να μποϊκοτάρει την Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα οι γερμανικές εφημερίδες αναφέρονται στην χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το Βήμα της Βουλής όπου ξεκαθάρισε την στάση που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση στην περίπτωση που οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν εφαρμόσουν όσα συμφωνήθηκαν για το προσφυγικό. Παράλληλα, αναφέρονται και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην οποία διαμαρτυρήθηκε για τις κινήσεις και της Αυστρίας και άλλων βαλκανικών χωρών.

Ειδικότερα, με δημοσίευμα της η Die Welt γράφει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός απειλεί να μπλοκάρει την πολιτική της Ε.Ε., και τονίζει ότι η κυβέρνηση των Αθηνών ξεκαθάρισε πως, αν δεν τηρηθούν από τις άλλες χώρες της Ευρώπης τα όσα έχουν συμφωνηθεί, τότε η Ελλάδα θα μποϊκοτάρει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Η γερμανική εφημερίδα περιλαμβάνει στο δημοσίευμά της και την χθεσινή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής όπου είπε: «Δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση τη χώρα μας να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών».

Μεταξύ άλλων, η Die Welt αναφέρεται και στην Αυστρία σημειώνοντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι εξαγριωμένος με την στάση της μετά και το αποτέλεσμα της χθεσινής διάσκεψης της Βιέννης για το προσφυγικό όπου συμμετείχαν χώρες των δυτικών Βαλκανίων και όπου αποφασίστηκε η πλήρης στήριξη στην κυβέρνηση των Σκοπίων.

Στην στάση του Έλληνα πρωθυπουργού αναφέρεται και η Bild με δημοσίευμά της. O Τσίπρας απειλεί να μποϊκοτάρει την Ευρώπη, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα αναφερόμενη στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στη Βουλή λίγες ώρες μετά το τέλος της διάσκεψης στη Βιέννη.

Σύμφωνα με την Bild, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι όλο και πιο φορτισμένη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορίοα γερμανική εφημερίδα αναφέρθηκε και αυτή στην επικοινωνία που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ μετά την απόφαση στην οποία κατέληξε η Διάσκεψη της Αυστρίας να στηρίζει τα Σκόπια.

«Από αυτή την άποψη, ο Τσίπρας απειλεί ακόμα και να μποϊκοτάρει τις αποφάσεις της Ε.Ε. Μιλώντας στην ελληνική βουλή, ο Τσίπρας τόνισε ότι, αν οι χώρες της Ε.Ε. δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τότε η Ελλάδα θα μποϊκοτάρει μελλοντικά τοις αποφάσεις της Ε.Ε.», γράφει η Bild που για να στηρίξει τα όσα γράφει περιλαμβάνει και απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία Τσίπρα στη Βουλή: «Η ελληνική κυβέρνηση φοβάται για μία ανθρωπιστική κρίση, καθώς χιλιάδες μετανάστες έχουν παγιδευτεί στη χώρα», είπε χτες ο Τσίπρας προσθέτοντας πως «Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact