ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός ΥΠΕΞ: Μικρή η βοήθεια του ΝΑΤΟ στην προσφυγική κρίση

Με ιδιαίτερα κριτική διάθεση βλέπει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προκειμένου να ελεγχθούν αποτελεσματικότερα οι προσφυγικές ροές.

Σε σημερινή του συνέντευξη προς το γερμανικό δίκτυο συντακτών, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Γερμανός υπ. Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ λέει χαρακτηριστικά ότι «το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αναλάβει ρόλο στη διαχείριση των προσφυγικών ροών». Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας δεν αποκλείει ωστόσο το ενδεχόμενο να αναλάβει η βορειοατλαντική συμμαχία αναγνωριστικό ρόλο, προκειμένου να μπορεί να καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά η εγκληματική δράση των διακινητών.

H σχετική κοινή γερμανοτουρκική πρόταση για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των διακινητών στο Αιγαίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στην Άγκυρα η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ και ο τούρκος πρωθυπουργός Νταβούτογλου. Το θέμα θα απασχολήσει τους υπουργούς Άμυνας της βορειοατλαντικής συμμαχίας που συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

«Μπράβο» Αβραμόπουλου στη Γερμανία 
Την ίδια ώρα ο αρμόδιος για τη μετανάστευση κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος εξαίρει τον ρόλο της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, τονίζοντας ότι ήταν σωστή η απόφαση να ανοίξει η χώρα τα σύνορά της το περασμένο καλοκαίρι για τους πρόσφυγες. «Η απόφαση της γερμανίδα καγκελαρίου Αγκ. Μέρκελ ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές θεμελιώδεις αξίες ανθρωπιάς και ανθρώπινης αξιοπρέπειας», λέει προς τη σημερινή Handelsblatt, προσθέτοντας ότι η Γερμανία ανέλαβε περισσότερες ευθύνες από άλλους και επωμίστηκε ιδιαίτερα μεγάλα βάρη. Παράλληλα ο επίτροπος επέκρινε τους ιδιαίτερα βραδείς ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η κατανομή των 160.000 προσφύγων από Ιταλία και Ελλάδα στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, λέγοντας ότι οι Βρυξέλλες θα αρχίσουν να αποστέλλουν προειδοποιητικές επιστολές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact