ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιατί μια γυναίκα μπορεί να βαρεθεί το σeξ με τον άνδρα της;

Είμαι παντρεμένη 3 χρόνια τώρα. Τους τελευταίους μήνες δεν έχω καθόλου διάθεση να κάνω σεξ και βλέπω πώς αυτό έχει προβληματίσει τον άνδρα μου.

Κάποιες φορές θυμώνει κιόλας όταν του αρνούμαι την επαφή. Έχει προβληματίσει και εμένα όμως. Παρατηρώ ότι από τότε που αποκτήσαμε παιδάκι, ένα χρόνο τώρα, η διάθεσή μου είναι όλο και μικρότερη.

Πολλές φορές σκέφτομαι ότι έχω πιο πολλές υποχρεώσεις και κουράζομαι πιο πολύ. Όλα τα ζευγάρια έχουν μια φθορά όσο περνούν τα χρόνια. Αλλά είναι μόνο αυτό; Μήπως δεν τον θέλω πραγματικά;

Στο ερώτημα απαντά η Ψυχολόγος Λητώ Κατάκη

Συχνά η γυναικεία σεξουαλικότητα κρίνεται τόσο από τους άντρες όσο και από τις γυναίκες με βάση ανδρικά κριτήρια. Υπάρχουν, όμως, σημαντικές διαφορές, εκτός από ομοιότητες στον τρόπο που λειτουργούν τα δύο φύλα ερωτικά.

Κάποιες από τις διαφορές είναι πολιτισμικές, αλλά πολλές είναι ανατομικές και οργανικές. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η ερωτική διέγερση και ικανοποίηση των γυναικών δεν είναι απαραίτητη για τη διαιώνιση του είδους και άρα δεν έχουν «προβλεφθεί» σχετικές «ασφαλιστικές δικλείδες» από τη φύση!

Οι γυναίκες δεν διεγείρονται το ίδιο με τους άντρες

Έτσι, για να αναφερθώ στα βασικότερα, οι γυναίκες δεν διεγείρονται το ίδιο εύκολα ή/ και γρήγορα με τους άντρες και η ικανοποίησή τους, ο γυναικείος οργασμός, δηλαδή, δεν είναι συνυφασμένος με την ολοκλήρωση της ερωτικής πράξης, όπως είναι ο ανδρικός.

Επίσης, η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι λιγότερο εστιασμένη στα γεννητικά όργανα από ότι η ανδρική. Είναι πιο διάχυτη. Τον πρώτο καιρό μιας σχέσης ή υπό ιδιαίτερες συνθήκες όπως: «παράνομες» σχέσεις, αντίδραση στην ερωτική αδιαφορία του άντρα ή στην απειλή διάλυσης της σχέσης, μπορεί να μην φανούν και η γυναίκα να εκφράζει ερωτική επιθυμία με πιο «ανδρικό» τρόπο.

Πότε μειώνεται το ενδιαφέρον για σεξ;

Σε πιο μακροχρόνιες σχέσεις, όμως, 1 με 2 χρόνια μετά δηλαδή, ή ακόμα περισσότερο με τον γάμο και την καθημερινότητα που επιβαρύνεται περαιτέρω από την έλευση παιδιών, το ενδιαφέρον για το σεξ συχνά μειώνεται και για τους δύο συντρόφους. Στο σημείο αυτό η «ψαλίδα» των διαφορών μεταξύ ανδρών και γυναικών μεγαλώνει.

Σε αυτή τη φάση, λοιπόν, μπορεί ο άντρας να έχει διάθεση για σεξ και η γυναίκα να μην ανταποκρίνεται με αντίστοιχη ερωτική επιθυμία και διέγερση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το θέλει πια, όπως συχνά νομίζουν οι άντρες αλλά και οι ίδιες οι γυναίκες.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact