ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Παπαδάκης:«Δεν εξυπηρετώ ούτε κομματικά ούτε άλλα συμφέροντα»


Τι λέει ο βασιλιάς της πρωινής ενημέρωσης για την απόφαση του ΣτΕ και το κλείσιμο των μαγαζιών τις Κυριακές

Ωρα 10.30. Ο Γιώργος Παπαδάκης περπατά ήρεμος στο κέντρο της Αθήνας κρατώντας το χέρι της γυναίκας του Τίνας. Είναι μία βόλτα που όπως θα μας πει έχει να κάνει πάρα πολύ καιρό γιατί το κέντρο είναι από τα πιο αγαπημένα του σημεία στην πρωτεύουσα και λόγω χρόνου δε μπορεί να το επισκέπτεται τακτικά. Στο λίγο χρόνο που ξέκλεψε και εκμεταλλευόμενος ένα τηλεοπτικό γύρισμα για τις ανάγκες του τρέιλερ του σταθμού βρήκε την ευκαιρία να απολαύσει μετά της συζύγου του μία βόλτα στην Αθηνάς και στην Αιόλου. Το protothema.gr το συνάντησε και διαπιστώσαμε πως είναι σε μεγάλα κέφια και έτοιμος για τη νέα τηλεοπτική περισσότερο απαιτητική από ποτέ όπως ο ίδιος θα πει τηλεοπτική σεζόν. Η διαδρομή του στην τηλεοπτική δημοσιογραφία ίσως η πιο πετυχημένη έτσι όπως καταγράφεται η κατάσταση στο χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης. Ο ίδιος συνεχίζει να εργάζεται με το ίδιο πάθος και την ίδια μαχητικότητα σα να μην πέρασε μία μέρα και ας έχουν καταγραφεί στο κοντέρ των τηλεοπτικών χιλιομέτρων πάνω από 20 χρόνια καθημερινής τηλεοπτικής του παρουσίας.

«Οι δημοσιογράφοι ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Εκείνους που υπηρετούν τη δημοσιογραφία και εκείνους που εξυπηρετούν συμφέροντα». Είναι τα λόγια του κορυφαίου δημοσιογράφου της πρωινής ενημερωτικής ζώνης του Ant1 ο οποίος μιλά αποκλειστικά στο protothema.gr για τη φετινή σεζόν αλλά και την τρέχουσα επικαιρότητα την απόφαση δηλαδή του ΣτΕ να σταματήσει η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Το γνωστό δημοσιογράφο συναντήσαμε έξω από το Δημαρχείο όπου συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τίνα κατευθυνόταν λίγο παρακάτω στο σημείο όπου θα γίνουν σήμερα κάποια γυρίσματα στο πλαίσιο της εκπομπής. Δυνατός, έτοιμος για τη νέα τηλεοπτική σεζόν δεσμεύεται να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από όλους. Να ενημερώνει και να κρατά συντροφιά ευχάριστη κρατώντας για περίπου 20 χρόνια τα σκήπτρα στην πρωινή ζώνη ενημέρωσης. «Για ένα πράγμα αναφορικά με τη δουλειά μου και την πορεία μου στο χώρο από τότε που ξεκίνησα αυτό το ταξίδι στο χώρο της τηλεόρασης για το οποίο χαίρομαι που το πέτυχα και συνεχίζω να παλεύω και να αγωνίζομαι για αυτό είναι η προσπάθειά μου να ανήκω στην κατηγορία αυτών που υπηρετούν τη δημοσιογραφία. Δεν εξυπηρέτησα ποτέ οικονομικά, πολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα στη ζωή μου και στην πορεία μου μέχρι σήμερα αυτό προσπαθώ και θα συνεχίζω να προσπαθώ».

Σχολίασε βεβαίως και το θέμα το οποίο απασχολεί σήμερα όλους και αφορά στην απόφαση του ΣτΕ για να σταματήσουν τα εμπορικά καταστήματα να λειτουργούν τις Κυριακές.

Ο παρουσιαστής της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του Ant1 είπε χαρακτηριστικά: «Έχει κανείς την αίσθηση πως αν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά τις Κυριακές αυξάνεται ο τζίρος; Απαντώ, Όχι. Αν λοιπόν δεν αυξάνεται ο τζίρος πείτε μου ένα λόγο για τον οποίο θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται τις Κυριακές θα πρέπει να ταλαιπωρούνται. Λένε ναι αλλά είμαστε στην Ευρώπη, στις ευρωπαϊκές χώρες τα πράγματα είναι έτσι. Ναι, αλλά εκείνοι πληρώνονται. Εδώ πληρώνονται οι εργαζόμενοι; Ή αναγκάζονται να ξεσπιτώνονται κυριακάτικα για να κάνω εγώ και εσύ το κέφι μου και να πάω βόλτα. Όχι, να είναι κλειστά».
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact