AUTO-MOTO

Γκάζια τέλος: Μπαίνουν «κόφτες» σε όλα τα αυτοκίνητα

Οι νέες συνθήκες που επικρατούν στο ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο και οι τάσεις που παρατηρούνται στους οδηγούς είναι αντικείμενο μελέτης των ειδικών κέντρων πρόληψης ατυχημάτων και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της οδήγησης και η αυξημένη ποσότητα αλκοόλ στο σώμα του οδηγού είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στην οδήγηση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσανατολίζεται να ζητήσει από όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εφοδιάσουν τα νέα μοντέλα που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στους ευρωπαϊκούς δρόμους, με προηγμένα συστήματα ασφάλειας, περιλαμβανομένων των περιοριστών ταχύτητας και των οθονών παρακολούθησης που ανιχνεύουν την υπνηλία των οδηγών καθώς και τις στιγμές που είναι αποσπασμένοι από την οδήγηση, σημειώνει το Automotive News Europe.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι αυτή η προσπάθεια θα μειώσει τα ατυχήματα, θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη της συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας και θα ενισχύσει την καινοτομία στην αυτοκινητοβιομηχανία.

«’Οι προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας θα μπορούσαν να έχουν το ίδιο είδος αντίκτυπου όπως και όταν εισήχθησαν για πρώτη φορά οι ζώνες ασφαλείας», ανέφερε σε δήλωσή της η επίτροπος της ΕΕ για την Βιομηχανία Ελζμπιέτα Μπιενκόβσκα.

Ωστόσο, πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά ήδη υπάρχουν στα οχήματα υψηλής τεχνολογίας.

Ο νέος Κανονισμός Γενικής Ασφάλειας θα απαιτεί να τοποθετούνται στάνταρ τα εξής χαρακτηριστικά ασφαλείας στα καινούργια αυτοκίνητα:

– Τεχνολογία που προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση υπνηλίας ή απόσπασης της προσοχής του, για παράδειγμα όταν χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο κατά την οδήγηση.

– Τεχνολογία έξυπνης ταχύτητας (ISA), η οποία θα αποτρέψει αυτόματα τους οδηγούς να υπερβούν το όριο ταχύτητας, χρησιμοποιώντας κάμερες αναγνώρισης οδικών σημάτων και βάσεις δεδομένων ορίων ταχύτητας που συνδέονται με το GPS.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας να καταστούν υποχρεωτικά για τα καινούργια αυτοκίνητα που θα αρχίσουν το 2022.

Εκτιμάται ότι αυτή η προσπάθεια, θα συμβάλει στη διάσωση πάνω από 25.000 ανθρώπων στην Ευρώπη έως το 2038. Οι προτάσεις αναμένεται να εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact