ΚΟΣΜΟΣ

Η Αλ Κάιντα ανακοινώνει την «επέκτασή» της στην Ινδία!


Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα ανακοίνωσε την Πέμπτη την επέκταση της οργάνωσης και στην Ινδία – Ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι χαρακτήρισε «ευλογημένο καρπό δύο ετών την ίδρυση νέας ομάδας που θα συγκεντρώσει τους μουτζαχεντίν στην Iνδία και στην ευρύτερη περιοχή»

Την επέκταση της Αλ Κάιντα  στην Ινδία, στο Πακιστάν, στο Μπαγκλαντές και στο Νεπάλ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αρχηγός της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.

Την ανακοίνωση έκανε ο Ζαουάχρι σε βίντεο διάρκειας 55 λεπτών, το οποίο παρακολούθησε διαδικτυκά και  το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστότοπων, «SITE». Στο βίντεο ο Ζαουάχρι τονίζει ότι η Αλ Κάιντα προετοιμαζόταν πάνω από δύο χρόνια «για να δημιουργήσει μια νέα ομάδα – παρακλάδι της – που θα είναι ο καρπός μιας ευλογημένης προσπάθειας και θα ενώσει τους μουτζαχεντίν σε αυτές τις χώρες, σε μία ενιαία οντότητα».

Μέχρι σήμερα η Ινδία θεωρείται ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα εδάφη που οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» (IS), είχαν επεκτείνει την στρατολόγηση νέων μαχητών, αλλά τους τελευταίους μήνες το νέο χαλιφάτο είχε αρχίσει να αποκτά οπαδούς και σε αυτή τη χώρα.

Μόλις τον περασμένο μήνα ένας Ινδός φοιτητής είχε ταξιδέψει στο Ιράκ μαζί με φίλους του και στρατολογήθηκε στο «Ισλαμικό Κράτος», ενώ όπως αναφέρεται αργότερα έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις.

Ο Ινδός υπουργός Εσωτερικών Rajnath Singh, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι συναντήθηκε με ανώτερους αξιωματούχους ασφαλείας και πληροφοριών για να συζητήσουν πώς θα διαχειριστούν τη νέα απειλή της Αλ Κάιντα. Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος «Bharatiya Janata», δήλωσε ότι μπορεί η απειλή να είναι σοβαρή, αλλά η κυβέρνηση της Ινδίας είναι ισχυρή σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Η Ινδία είναι μια χώρα Ινδουϊστική και οι μουσουλμάνοι αποτελούν την μειοψηφία, αλλά τουλάχιστον τρία κρατίδια με μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό, τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, μετά την δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο, όπως αναφέρουν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

O Ομάρ Χαμίντ, ειδικός αναλυτής στο «IHS Country Risk», αναφέρει ότι η απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν δίνει την ευκαιρία στην Αλ Κάιντα να δημιουργήσει νέα ομάδα και να επεκταθεί στην Ινδία. Ο ίδιος τονίζει ότι για αρκετό καιρό τώρα η Αλ Κάιντα βλέπει την εξουσία της να μειώνεται, δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει μεγάλες επιθέσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα αναδύονται νέες τρομοκρατικές οργανώσεις, (οι τζιχαντιστές του IS).
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact