ΑΠΟΨΕΙΣ

“I can’t breathe”!

–«Δεν μπορώ να ανασάνω», φωνάζουν οι βάνδαλοι που καίνε λεηλατούν ό,τι προλάβουν, προπηλακίζουν ή και δολοφονούν όποιον τους αντιστέκεται…

Του Θανάση Κ.

Επικαλούμενοι την τραγική φράση του άτυχου Τρώρτζ Φλόϋντ πριν ξεψυχήσει στα χέρια ενός αστυνομικού, κατά τη σύλληψή του…

* Κι η τραγική Αγγελική Παπαθανασοπούλου, έγκυος τεσσάρων μηνών, που είχε παγιδευτεί μαζί με δύο συναδέλφους της στο κτίριο της Μαρφίν, όπου είχαν βάλει φωτιά, αυτό ακριβώς φώναζε απελπισμένη από το μπαλκόνι…

–Δεν μπορούμε να ανασάνουμε!

Κι από κάτω της απαντούσαν:

–Να καείτε, ρε πούστηδες!

Και κάηκαν και οι τρεις τραγικοί της Μαρφίν…

Αλλά δεν έγινε καμία διαδήλωση διαμαρτυρίας τότε…

Κι όλοι αυτοί που έβαλαν φωτιά στο κτίριο,

κι όλοι αυτοί που τους φώναζαν από κάτω «Να καείτε»,

κι όλοι αυτοί που εμπόδιζαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής να φτάσουν εγκαίρως, να σβήσουν την πυρκαγιά και να απεγκλωβίσουν τα τραγικά θύματα,

κι όλοι αυτοί που τους καλύπτουν επί δέκα χρόνια,

όλα αυτά τα φασιστοειδή, σήμερα εκφράζουν τον… «αποτροπιασμό» τους για τον θάνατο ενός συλληφθέντος στην άλλη άκρη του κόσμου.

Εδώ πανηγύριζαν μπροστά στον θάνατο των συνανθρώπων τους. Και ξαφνικά τους έπιασε η «ευαισθησία»…

Κι εμείς δεν μπορούμε να ανασάνουμε, από την υποκρισία τους!

* Και κάτι ακόμα: Ο θάνατος του Φλόϋντ ήταν τραγικός μεν, και ο δράστης πρέπει να δικαστεί και να τιμωρηθεί.

Αλλά κανείς δεν υποστήριξε ως τώρα, ότι ο αστυνομικός σχεδίασε από πριν να τον σκοτώσει! Έκανε υπερβολική χρήση βίας, αλλά δεν ξεκίνησε εκείνη τη μέρα από το σπίτι του με σκοπό να σκοτώσει κάποιον…

Αντίθετα, όσοι έκαψαν την Μαρφίν, ξεκίνησαν με σκοπό να την κάψουν, έφεραν μαζί τους ειδικό εξοπλισμό για να σπάσουν τις βιτρίνες και ειδικά εύφλεκτα υλικά για να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Κι από κάτω επέχαιραν και ζητωκραύγαζαν που καίγονταν ζωντανοί συνάνθρωποί τους, λίγα μέτρα πάνω από τα κεφάλια τους.

Αν ο αστυνομικός που σκότωσε τον Φλόϋντ είναι δολοφόνος, αυτοί εδώ είναι ανθρωπόμορφα κτήνη! Που τώρα μας παριστάνουν ότι… «δεν μπορούν να αναπνεύσουν»!

* Φωνάζουν κι εδώ και στις ΗΠΑ, ότι Black Lives Matter. Δηλαδή ότι οι «ζωές των μαύρων μετράνε»…

Μήπως είναι κομματάκι ρατσιστικό αυτό;

Το σωστό είναι All Lives Matter! Όλων των ανθρώπων οι ζωές μετράνε.

Γιατί απομονώνονται οι ζωές των μαύρων μόνο;

Μήπως γιατί οι μαύροι είναι «τα πιο συνηθισμένα θύματα βίας» στις ΗΠΑ;

Αυτό δεν ισχύει! Στις ΗΠΑ, βάσει των Ομοσπονδιακών στατιστικών εδώ και δεκαετίες (και επί Δημοκρατικών Προέδρων – και επί Ομπάμα, ασφαλώς) τα εγκλήματα μαύρων κατά λευκών είναι εννιά φορές περισσότερα από τα εγκλήματα λευκών κατά μαύρων!

Αλλά και τα εγκλήματα των μαύρων κατά των ισπανοφώνων είναι τρείς φορές περισσότερα από τα αντίστοιχα εγκλήματα των ισπανοφώνων κατά των μαύρων.

Τι μας λένε, λοιπόν;

* Ας δεχθούμε όμως, την πιο «αθώα» – και μη ρατσιστική – ερμηνεία του συνθήματος: Black Lives Matter!

Αμ, δεν μετράνε, για όσους το κραυγάζουν!

Πόσο αλήθεια, «μετράνε» οι ζωές των μαύρων, όταν οι ίδιοι διαδηλωτές που καίνε και λεηλατούν, σκοτώνουν και μαύρους;

Σκότωσαν μαύρους που τους αντιστάθηκαν, ή που ήθελαν να προστατέψουν τα μαγαζιά τους, το βιός τους, τις περιουσίες τους…

Σκότωσαν (γάζωσαν με σφαίρες για την ακρίβεια) μαύρους (και λευκούς) αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα σε περιπολικά, χωρίς να κάνουν τίποτε…

Χτύπησαν άσχημα ανάπηρη γυναίκα – μιγάδα – που βρέθηκε μπροστά τους και τους ζήτησε να μην καίνε τη γειτονιά της. Αφού χτύπησαν την ανάπηρη και την πέταξαν κάτω από το αμαξίδιό της, στη συνέχεια της άδεισαν πυροσβεστήρα στο πρόσωπο – υλικό ιδιαίτερα τοξικό και η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Αυτών των «μαύρων» οι ζωές «μετράνε»;

Προφανώς, όχι!

Όντως δεν μπορούμε να ανασάνουμε από την υποκρισία τους…

Και του Ελληνοαμερικανού αστυνομικού η ζωή, που τον πυροβόλησαν στο κεφάλι, σε εντελώς άλλη Πολιτεία, δεν μετράει;

Και η ζωής της λευκής γυναίκας που είχε σκοτώσει μαύρος αστυνομικός στην ίδια Πολιτεία, τη Μινεσότα, προ μηνών, ούτε κι αυτή μετράει;

Αυτές οι ζωές δεν μετράνε καθόλου;

Γιατί κανείς τους δεν διαμαρτυρήθηκε τότε;

Γιατί κανείς τους δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ;

Γιατί το κίνητρό τους δεν είναι να καταγγείλουν το ρατσισμό! Πολλοί απ’ αυτούς είναι οι ίδιοι ρατσιστές!

Το κίνητρό τους είναι να χρησιμοποιήσουν μιάν ανθρωποκτονία που τους «βολεύει», ως πρόσχημα για να εξαπολύσουν χάος παντού – και να λεηλατήσουν ό,τι προλάβουν.

Δεν σέβονται τις ζωές κανενός! Ούτε τις ζωές των λευκών και των ισπανοφώνων που τους σκοτώνουν με ευχαρίστηση, ούτε τις ζωές των αναπήρων, που τους κακοποιούν, αν τολμήσουν και διαμαρτυρηθούν, ούτε τις ζωές των μαύρων που διανοηθούν να αντιδράσουν. Δεν σέβονται ούτε ζωές ούτε περιουσίες, ψάχνουν πρόσχημα για να καταστρέψουν, να κάψουν, να λεηλατήσουν και να σκοτώσουν.

Ενίοτε ρατσιστές – και πάντα φασιστοειδή!

* Βγήκαν και κάτι ανόητοι και για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα διακήρυξαν με στόμφο:

–Αυτά που γίνονται στους δρόμους της Αμερικής «δεν είναι βία» (λέει). Βία είναι οι κοινωνικές αδικίες, βία είναι ο ρατσισμός, βία είναι η αστυνομική βία, βία είναι η πείνα και η ανέχεια…

Ότι πιο δηλητηριώδες και λαϊκιστικό έχει ακουστεί τελευταία!

Δηλαδή η γυμνή και απροσχημάτιστη βία δεν είναι…βια!

Αυτό μας λένε…

Αλλά βία, λέει, είναι τα… «βαθύτερα αίτια της βίας» που επικαλούνται πάντα όσοι εγκληματούν.

Μη πάτε μακριά. Και οι διεστραμμένοι «Νέρωνες» της Μαρφίν, όταν έβλεπαν να καίγονται ζωντανοι οι τρείς τραγικοί υπάλληλοί, τους φώναζαν:

–Κάψτε τους πλούσιους!

Τα ξέρουμε αυτά τα… «κοινωνιολογικά» επιχειρήματα…

Δεν τα επικαλούνται μόνο οι λαϊκιστές. Τα κραυγάζουν και οι εγκληματίες.

Όμως, όσοι αδικούνται κι όσοι πένονται δεν… σκοτώνουν (αναγκαστικά)!

Αλίμονο να το δεχόμασταν αυτό. Θα γινόμασταν ζούγκλα!

Ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις αδικίας, ο «αδικούμενος» σκοτώνει όποιον τον αδίκησε, δεν δολοφονεί… όποιον βρει μπροστά του.

Ακόμα και σε ακραίες περιπτώσεις πείνας και ανέχειας, όποιος έχει ανάγκη «χτυπάει» για να φάει και να χορτάσει, όχι για να λεηλατήσει καταστήματα με πανάκριβες τσάντες μάρκας, ή παπούτσια μάρκας, ή πανάκριβα κοσμήματα ή ηλεκτρονικά γκάτζετ τελευταίας τεχνολογίας…

Αυτά τα κάνουν συμμορίες πλιατσικολόγων! Όχι «λαός που πεινάει»…

(Και πάντως στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια είχαν τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας, εδώ και πολλές δεκαετίες!)

Τέτοια άθλια «επιχειρήματα» τα έλεγαν οι Σταλινικοί και οι Μαόϊκοί όταν αποδεκάτιζαν τους πληθυσμούς τους για να «ξεριζώσουν», λέει, «την ταξική καταπίεση και την πείνα»!

Τέτοια «επιχειρήματα» επικαλούνταν και Ναζιστικές ομάδες κρούσης, όταν έσπαγαν τα μαγαζιά των Εβραίων, καταγγέλλοντας τους ως «στυγνούς πλουτοκράτες». (Στα κρεματόρια τους πήγαν λίγο αργότερα…)

Όλοι οι παρανοϊκοί δικτάτορες (από τον Χίτλερ ως τον Πόλ Πότ) επικαλέστηκαν το «επιχείρημα» ότι σφάζουν μαζικά τους αντιπάλους τους για να φτιάξουν… «μια καλύτερη κοινωνία», για να δημιουργήσουν μια «νέα τάξη πραγμάτων», για να «εξαλείψουν την αδικία και την πείνα».

Αυτό που έκαναν τότε, έχει ήδη χαρακτηριστεί ειδεχθές έγκλημα!

Κι όσοι υποστηρίζουν σήμερα την ίδια ακριβώς λογική είναι φασιστοειδή!

Τίποτε λιγότερο…

* Δεν υπάρχει καμία απολύτως «ανθρωπιστική ευαισθησία», καμία «δίκαιη κοινωνική οργή», όταν καίνε και καταστρέφουν και σκοτώνουν με πρόσχημα ένα τραγικό περιστατικό – αλλά δεν είπαν κιχ, κι ούτε αντέδρασαν για δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά, στο πρόσφατο παρελθόν. Αν δεν τα επιδοκίμαζαν κι όλα…

Ένα καλά οργανωμένο τρομοκρατικό δίκτυο κινήθηκε με πρόσχημα το τραγικό θάνατο του Τζόρτζ Φλόϋντ. Όχι μόνο στην Μιννεάπολη. Όχι μόνο στην Πολιτεία της Μινεζότα. Αλλά σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες απ’ άκρης εις άκρη. Και σε όλο το δυτικό κόσμο! (Στο μη δυτικό κόσμο, όπου τα φαινόμενα ρατσισμού και αστυνομικής βίας είναι διάχυτα και ενδημικά, δεν υπήρξε καμία αντίδραση!

Περίεργο, ε;)

Πρόκειται για το διεθνές – καλοπληρωμένο και καλό-λαδωμένο – δίκτυο της Antifa!

Το οποίο πρωτοστατεί, εδώ και χρόνια, σε πάσης φύσεως έκτροπα και στην Ελλάδα. Είχαν ρόλο και στα γεγονότα της Μαρφίν. Πρωτοστατούν σε άγριες βιαιοπραγίες, πρωτοστατούν σε προπηλακισμούς «διαφωνούντων», πρωτοστατούν μαζί με τους no borders για την κατάλυση των εθνικών συνόρων και στον Έβρο και στα νησιά, πρωτοστατούν στο κάψιμο της Αθήνας (και της Θεσσαλονίκης) κάθε φορά που δικάζεται κάποιος τρομοκράτης (ώστε να πέσει «στα μαλακά»).

Θέλετε και το χειρότερο;

Επί 27 χρόνια η τρομοκρατική οργάνωση της 17Ν σκότωνε ανθρώπους κατά βούλησιν!

Δεν τους σκότωναν «κατά λάθος»! Δεν τους σκότωναν από «υπερβολική χρήση βίας» κατά τη διάρκεια της σύλληψης Τους την έστηναν, τους παρακολουθούσαν για καιρό, το οργάνωναν στην εντέλεια και την στιγμή που επέλεγαν τους δολοφονούσαν εν ψυχρώ.

Αυτοί ήταν δέκα φορές πιο ειδεχθείς εγκληματίες, απ’ ό,τι ο δολοφόνος του άτυχου Τζώρτζ Φλόύντ!

Κι όμως για τα εγκλήματα της 17Ν εδώ, στην Ελλάδα, όλοι αυτοί οι «ευαίσθητοι» – που τώρα «δεν μπορούν να αναπνεύσουν», λέει – δεν διαμαρτυρήθηκαν ποτέ!

Το αντίθετο: Πολλοί από δαύτους όταν δικάζονταν οι δολοφόνοι της 17Ν τους υπερασπίζονταν κι από πάνω!

Όντως δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε!

Από την μπόχα της υποκρισίας τους.

ΥΓ. Πείτε τους «χαιρετίσματα», ότι η διεθνής καταγγελία τους ως «τρομοκρατική οργάνωση» με όλες τις ποινικές συνέπειες που αυτό επιφέρει, είναι το… το καλύτερο που μπορεί να τους συμβεί!

Γιατί αλλιώς, είναι πολύ πιθανό πλέον «να θερίσουν ό,τι έσπειραν».

Και δεν θα είναι «καλό» (πείτε τους)…

Δεν τους φοβόμαστε! Ξέρουμε ποιοι είναι από πίσω τους. Ξέρουμε και ποιοι τους χρηματοδοτούν. Τα έχουμε βάλει και με άλλα παρόμοια – ή και χειρότερα – φασιστοειδή στο παρελθόν! Καλό είναι να μαζευτούν…

Την «κοινωνική οργή» δεν τη γνωρίζουν, γι’ αυτό καλύτερα να μην την επικαλούνται.

Την κοινωνική οργή ήδη εκείνοι την προκαλούν! Και σύντομα μπορεί να της «εισπράξουν»! Δεν θα τους αρέσει (πείτε τους…)

Πηγή: dailypost.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact