ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ένταση, η υπομονή και η επιμονή κάποιων φέρνει πάντα αποτέλεσμα!

Το ζήτημα ειδικά με την άρνηση των Μυτιληνιών αξιωματούχων (περιφερειάρχης κλπ) να συμμετάσχουν στο θέατρο Μητσοτάκη πλέον παίρνει άλλη τροπή.

Ο κυβέρνηση ή θα οδηγηθεί σε άτακτη υποχώρηση ή πάμε για εθνικό σπαραγμό.

Δυστυχώς για τους επιτελείς των αρμόδιων υπουργείων (ταξης και μετανάστευσης) δεν μελέτησαν σωστά και νόμιζαν ότι έχουν να κάνουν με τους στημμένους των Εξαρχείων.

Δεν ήξεραν καν ότι τα ματ δεν έχουν εκπαιδευτεί σε μάχες ανοιχτού χώρου (για αυτό άλλωστε έχουν χάσει σε Κερατέα Καπανδρίτι κλπ).

Δεν υπολόγισαν ότι οι κάτοικοι κάποιον περιοχών όπως τα χωριά τα Λέσβου το όπλο το έχουν εύκολο και προσωπικά είπα δόξα ο Θεός που δεν έβγαλαν τα G3 οι εθνοφυλακες.

Δεν υπολόγισαν ότι οι περισσότεροι στρατιωτικοί είναι ντόπιοι ή μόνιμοι κάτοικοι του νησιού και θα συμμετείχαν στα επεισόδια. Χωρίς τη στολή τους μεν αλλά με την τεράστια εμπειρία κίνησης σε δασικές περιοχες, σε τεχνικές διάσπασης του εχθρού, απομόνωσης και υπερφαλαγγισης.

Το στρατηγικό λάθος της αστυνομίας δεν έγινε από τα χιλιάδες χημικά που έριξε αλλά τη στιγμή που εκδίωξε γυναίκες και παιδιά μέσα στο δάσος. Τότε βγήκαν τα ΤΕΘ γιανα βρουν τα γυναικόπαιδα σε ένα δάσος που οι ίδιοι οι αστυνομικοί έβαλαν φωτιά λόγω χρήσης ακατάλληλων χειροβομβίδων (κρότου λάμψης). Και από τη στιγμή που κατέβηκαν το παιχνίδι είχε ήδη χαθεί για τις δυνάμεις καταστολής.

Το δεύτερο στρατηγικό λάθος έχει να κάνει με την περιοχή. Ο Μανταμάδος και γενικά η βόρεια ανατολικη Λέσβος είναι περιοχή που ζει από τις ελιές και τα ζώα. Γνώριζαν λοιπόν την πανωλεθρία που έπαθαν τα 5 χρόνια στη Μόρια οπότε η Μάχη μέχρι τελικής πτώσης αποτελεσε μονόδρομο για την οικονομική επιβίωση τους.

Το τρίτο λάθος της κυβέρνησης ήταν ότι δεν υπολόγισε την λεγόμενη “αγριότητα” όχι με την αρνητική χροιά της λέξης αλλά με το δυναμισμό και την αποφασιστικότητα. Μιλάμε για περιοχές που οι διαφορές λύνονται εδώ και εκατοντάδες χρόνια με το εθιμικό δίκαιο (μεταξύ τους δλδ) χωρίς την εμπλοκή των κρατικών υπηρεσιών. Έμαθαν δλδ να μην έχουν ανάγκη το κράτος και να μην υπολογίζουν ΣΤΟ κράτος και να μην υπολογίζουν ΤΟ κράτος…

Αυτα προς το παρόν

Απο Ζ.Μ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact