ΚΟΣΜΟΣ

Η Νότια Κορέα δεν αποκλείει απαγόρευση των πωλήσεων ηλεκτρονικών τσιγάρων

Προειδοποιεί τους πολίτες της για «σοβαρούς κινδύνους» για την υγεία

Να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα συνέστησαν οι αρχές της Νότιας Κορέας στους πολίτες, εξαιτίας των ανησυχιών για τη δημόσια υγεία, και δεσμεύθηκαν να επιταχύνουν τις έρευνες σχετικά με ενδεχόμενη απαγόρευση των πωλήσεων.

Αν και οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία από το άτμισμα εξακολουθούν να μην είναι γνωστές, όταν πρωτοεμφανίστηκαν πριν μερικά χρόνια τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θεωρούνταν μια εναλλακτική που θα βοηθούσε τους καπνιστές να σταματήσουν τη βλαβερή τους συνήθεια.

Όμως αρκετές χώρες παγκοσμίως έχουν αρχίσει τον τελευταίο καιρό να απαγορεύουν την πώληση προϊόντων για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και να περιορίζουν τις διαφημίσεις τους, καθώς έχουν αρχίσει να έρχονται στο φως της δημοσιότητας ανησυχητικές πληροφορίες για το άτμισμα και τις επιπτώσεις του στην υγεία των χρηστών, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

«Η τρέχουσα κατάσταση θεωρείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Νότιας Κορέας Παρκ Νέουνγκ-χου, αναφερόμενος σε περιστατικά πνευμονολογικών παθήσεων στις ΗΠΑ που συνδέονται με τη χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής 33 θανάτους και 1.479 επιβεβαιωμένα και ύποπτα κρούσματα μιας μυστηριώδους πνευμονολογικής ασθένειας που συνδέεται με το άτμισμα.

«Παιδιά, έφηβοι, έγκυοι και άνθρωποι που πάσχουν από πνευμονολογικές ασθένειες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Μη καπνιστές επίσης, ποτέ μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικά τσιγάρα» τόνισε ο Παρκ.

Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα επιταχύνει τις έρευνες που διεξάγονται για να καθοριστεί αν υπάρχει επιστημονική βάση που να δικαιολογεί την απαγόρευση των ηλεκτρονικών τσιγάρων που μετατρέπουν υγρά που περιέχουν νικοτίνη σε ατμό.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας της Νότιας Κορέας δεσμεύθηκε να αυστηροποιήσει τους κανονισμούς για τα προϊόντα των ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι πρόκειται να αποσύρουν από τα καταστήματα τα υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων που έχουν γεύσεις καθώς υπάρχουν ανησυχίες για την αυξημένη χρήση τους από εφήβους.

Η Ινδία επίσης σταμάτησε τις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων τον Σεπτέμβριο προειδοποιώντας για «επιδημία» μεταξύ των νέων.

(φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact