ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία σταματά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν σταματήσει όλες τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον περιοχών και ένοπλων ομάδων που προσχώρησαν στην κατάπαυση των εχθροπραξιών στη Συρία, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού με συνέντευξη αξιωματούχου του.

«Η Ρωσία έχει σταματήσει πλήρως τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών στην «πράσινη ζώνη», στις περιοχές δηλαδή όπου βρίσκονται οι ένοπλες μονάδες που μας είχαν ζητεί την κατάπαυση», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Σεργκέι Ρούντσκόι στους δημοσιογράφους.
Ο συριακός στρατός και 17 ένοπλες ομάδες έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός.
«Στις 23 Φεβρουαρίου, ο συριακός στρατός δήλωσε ότι θα σταματήσει τη στρατιωτική δράση, σύμφωνα και με την πρόσφατη συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας. Δεκαεπτά ένοπλες ομάδες υπέγραψαν επίσης  την εφαρμογή της και δεσμεύτηκαν να σεβαστούν την εκεχειρία », δήλωσε ο Ρουντσκόι.
«Ανοικτές γραμμές επικοινωνίας» έχουν δημιουργηθεί για να εξασφαλίστει η ταχεία ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της Ρωσίας και του συντονιστικού της κέντρου στην Hmeymim, στην Συρία και των ΗΠΑ και του αντίστοιχου δικού της στο Αμμάν της Ιορδανίας.
“Για να ανταλλάσσουμε πληροφορίες με τους συναδέλφους των ΗΠΑ, έχουμε διαμορφώσει έναν χάρτη που αποτυπώνει την κατάστασης στο εδάφος της Συρίας και αυτός ο χάρτης έχει παραδοθεί στην Αμερικάνικη πλευρά κατά τη διάρκεια των διμερών διαβουλεύσεων, στις 26 Φεβρουαρίου, καθώς επίσης και μέσω των στρατιωτικών και διπλωματικών διαύλων. Σε αυτό το χάρτη, μπορεί κανείς να δει τις περιοχές όπου η ειρηνευτική διαδικασία είναι ενεργή, καθώς επίσης και τις περιοχές που ελέγχονται από τον ISIS, Al-Nusra, ή άλλες ένοπλες ομάδες », είπε ο Ρουντσκόι.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact