ΔΙΑΦΟΡΑ, ΚΟΣΜΟΣ

Η τραγική ιστορία μιας δαιμονισμένης που άλλαξε τη θρησκευτική μοίρα των εξορκισμών

Το σωτήριον έτος 1975 μ.Χ., μια πραγματικά απίστευτη σε έκταση και θηριωδία υπόθεση εξορκισμού έλαβε χώρα στη Γερμανία, ένα περιστατικό τόσο ακραίο που άφησε ένα έθνος βουτηγμένο στον διχασμό αναφορικά με τον θρησκευτικό φανατισμό και τη νομιμότητα των εκκλησιαστικών εξορκισμών.

Αυτή έμελλε μάλιστα να είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου η ζωή θα αποδεικνυόταν ακόμα πιο τραγική από την αναληθοφανή υπερβολή του κινηματογράφου, καθώς η κλασική ταινία «Ο Εξορκισμός της Έμιλι Ρόουζ» (2005) που πυροδότησε η ιστορία της Ανελίζ Μίχελ ωχριά σε κτηνωδία και αχρειότητα μπροστά στα ίδια τα γεγονότα του πραγματικού κόσμου.

Μετά τα μαρτύρια και τον θάνατο τελικά της άτυχης κοπέλας, τόσο οι γονείς της όσο και οι εξορκιστές σύρθηκαν στα δικαστήρια και κηρύχτηκαν τελικά ένοχοι, καθώς το σκηνικό της φρίκης που φιλοτέχνησαν για την Ανελίζ θα το ζήλευε ακόμα και το Χόλιγουντ.

Η ιστορία του δαιμονισμού και της χριστιανικής θεραπείας του δεν θα ήταν ποτέ η ίδια μετά τον τραγικό χαμό της Ανελίζ Μίχελ…

Η προϊστορία της φρίκης

Οι 67 εξορκισμοί, τα μαρτύρια και ο φρικιαστικός θάνατος της πραγματικής «Έμιλι Ρόουζ» - Εικόνα

Από τη στιγμή που ήρθε στον κόσμο, στις 21 Σεπτεμβρίου 1952, σε χωριουδάκι της Βαυαρίας, η Ανελίζ Μίχελ μεγάλωνε με τα κηρύγματα της Εκκλησίας, καθώς οι γονείς της ήταν θεοσεβούμενοι καθολικοί και φρόντισαν να ενσταλάξουν στο κορίτσι την ευσέβεια και αγάπη για τα θεία. Κι έτσι η Ανελίζ περνούσε ξένοιαστα και μάλλον χαρούμενα παιδικά χρόνια, απολαμβάνοντας μια άνετη ζωή στο θεοσεβούμενο οικογενειακό πλαίσιο.

Ευγενική, καλόκαρδη και γενναιόδωρη, η Ανελίζ ήταν άλλο ένα κορίτσι του χωριού που δεν είχε τίποτα το διαφορετικό πάνω της. Έξυπνη και καλή μαθήτρια στο σχολείο, πάντα επιμελής στις υποχρεώσεις της, συνδέθηκε κάποια στιγμή ερωτικά με ένα αγόρι, που όπως όλα δείχνουν την αγαπούσε πραγματικά. Η ζωή της κυλούσε φυσιολογικά λοιπόν μέχρι μια αποφράδα μέρα του 1968, όταν άρχισε ξαφνικά να τρέμει, έχοντας χάσει τον έλεγχο του σώματός της. Η 16χρονη έφηβη δεν θυμόταν τους γονείς της ούτε και τις τρεις αδερφές της, γι’ αυτό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην ψυχιατρική κλινική του τοπικού νοσοκομείου.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5 6

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact