ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η βουλή αποφάσισε: «Ναι» στην άρση ασυλίας του Π.Πολάκη

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η άρση της βουλευτικής ασυλίας του τέως υφυπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, μετά από δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος του.

Ο κ. Πολάκης οδηγείται στα δικαστήρια μετά από δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος του, από τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα και από πρώην στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Για την άρση ασυλίας αναφορικά με την πρώτη μήνυση υπέρ ψήφισαν 163 και κατά 13, για τη δεύτερη υπέρ ψήφισαν 162 βουλευτές, κατά 13 και παρών ένας. Συνεπώς γίνεται άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Για «κυβερνητικό Βατερλώ» κάνουν λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη και σχολιάζουν ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ειδικότερα ότι η κυβερνητική παράταξη «βγήκε σοβαρά τραυματισμένη» από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Κατηγορούν τη ΝΔ ότι «επιχείρησε να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου στοχοποιώντας τον Παύλο Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ που αποκάλυψε τα όσα σκανδαλώδη συνέβαιναν επί χρόνια στο χώρο της υγείας».

«Απέτυχε οικτρά», σχολιάζουν, προσθέτοντας ότι «αυτοί που εμφανίστηκαν ως κατήγοροι, σύντομα βρέθηκαν υπόλογοι καθώς βαρύνονται με το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μεθόδευση σε βάρος του Παύλου Πολάκη».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Πολάκης «παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι έχουν καταλάβει: το μεγάλο σκάνδαλο στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τη συστηματική διασπάθιση δημοσίου χρήματος και τον σκοτεινό ρόλο του Σταμάτη Πουλή». «Η υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία φέρεται να εμπλέκονται πρώην υπουργοί και πλήθος στελεχών της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ», λένε οι ίδιες πηγές, «υπογραμμίζει τη συνάντηση του πελατειακού κράτους, της διαφθοράς και της επιχειρηματικής διαπλοκής που υπήρξε για χρόνια το υπόστρωμα του παλιού πολιτικού συστήματος».

Αναφέρουν, επίσης, ότι «οι επιλογές της ΝΔ, η συμμετοχή του Σταμάτη Πουλή στα ψηφοδέλτιά της αλλά και η όψιμη σιωπή του κου Στουρνάρα σχετικά με πιθανούς δημοσιονομικούς κινδύνους τους οποίους δεν δίσταζε να υπενθυμίζει όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση, φανερώνουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει».

«Σε αυτό το έδαφος», συνεχίζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «η ΝΔ μεθόδευσε την όλη διαδικασία ώστε να μη συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της Βουλής με προφανή στόχο να μη γίνουν δημοσίως γνωστά τα συντριπτικά στοιχεία γύρω από την υπόθεση». Καταλογίζουν στη ΝΔ ότι «είχε δηλαδή προαποφασίσει να παραβιάσει το Σύνταγμα ώστε να συγκαλύψει τα καταγγελλόμενα σκάνδαλα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την εφαρμογή του για να τα αποκαλύψει».

Σχετικά με το επιχείρημα ότι «δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιφάσκει ζητώντας σήμερα τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής με βάση το άρθρο 86 του Συντάγματος», οι πηγές του κόμματος «υπενθυμίζουν» τα εξής: «Η κριτική μας στο άρθρο 86 αφορούσε και αφορά δύο ζητήματα: 1ον, τον μειωμένο χρόνο παραγραφής των αδικημάτων για όσους διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης και 2ον, τη διασταλτική ερμηνεία της έννοιας των καθηκόντων των υπουργών».

Κατόπιν αυτών, αναφέρουν ότι «τίποτα από τα δύο αυτά δεν αφορά την παρούσα περίπτωση καθώς δεν τίθεται επουδενί θέμα παραγραφής ούτε όμως υπάρχει αμφισβήτηση για το ότι οι επίδικες υποθέσεις σχετίζονταν με τα καθήκοντα του Παύλου Πολάκη ως υπουργού, όπως έγινε σαφές από την καταιγιστική σημερινή του τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής».

«Η ΝΔ που επιδιώκει εκδικητικά την πολιτική δίωξη του Παύλου Πολάκη για όσα ο ίδιος έχει αποκαλύψει είναι σήμερα για ακόμη μια φορά έκθετη. Υποψιαζόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact