ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Δεν έχει τέλος η φρίκη των ισλαμιστών


Τους αναγκάζουν με την απειλή θανάτου να ασπαστούν το Ισλάμ – Σοκάρουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων – «Τρομοκράτες» οι ισλαμιστές σύμφωνα με την Μ. Βρετανία – ΗΠΑ και Γαλλία εξοπλίζουν τους Κούρδους οι οποίοι ζητούν την βοήθεια της Τουρκίας

Προσεκτικές διπλωματικές κινήσεις στην σκακιέρα του Βορείου Ιράκ λαμβάνουν χώρα τελευταία 24ωρα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ευρωπαϊκής Ένωσης την ώρα που χιλιάδες Κούρδοι Γιεζίντι, καθώς και Χριστιανοί σφαγιάζονται αδιακρίτως από τους ακραίους μουσουλμάνους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικούς Κράτους.

Οι ΗΠΑ βοηθούν με πολεμικά αεροσκάφη τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ να αναχαιτίσουν τις ορδές των φανατικών ισλαμιστών, ενώ και η Γαλλία- η μόνη χώρα προς το παρόν της Ε.Ε που συνδράμει με οπλικά συστήματα τους Κούρδους- προσπαθούν να αποφύγουν άμεση εμπλοκή στην περιοχή.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύουν τα διεθνή πρακτορεία που έχουν ανταποκριτές στην περιοχή κάνουν λόγο για σκηνές χάους καθώς περίπου 500.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλυτώσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από αιχμάλωτες γυναίκες, διαλυμένες οικογένειες, εθελοντές και έγγραφα του ΟΗΕ:

-οι τζιχαντιστές στο Ιράκ έχουν έναν γιατρό, ο οποίος πραγματοποιεί τεστ αγνότητας προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι απαχθέντες γυναίκες είναι «αγνές»,
-οι ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν κηρύξει Jihad al Niqah που αποτελεί μια ακραία μορφή σεξουαλικού ιερού πολέμου που επιτρέπει στους μαχητές να πάρουν όποια γυναίκα θέλουν
-οι γυναίκες δίνονται ως «δώρα» στους μαχητές του ΙΚ και τα παιδιά ανατρέφονται για να γίνουν μαχητές
-οι δεσμοφύλακες του ΙΚ προειδοποιούν τους απαχθέντες ότι έχουν τέσσερις ευκαιρίες να αλλαξοπιστήσουν με τις δύο πρώτες να είναι ευγενικές, η τρίτη με χτυπήματα με δερμάτινο μαστίγιο και αν αρνηθούν την τέταρτη τότε τους περιμένει ο θάνατος

Είναι τόση η φρίκη ώστε γυναίκα 8 μηνών έγκυος έφτασε, σύμφωνα με τη Daily Mail, στο σημείο να εκλιπαρεί: «Παρακαλώ αφήστε τα αμερικανικά μαχητικά να βομβαρδίσουν τη φυλακή μου… ο θάνατος είναι καλύτερος από το να βιασθώ από έναν άγνωστο»

Την ίδια στιγμή, υποστηριζόμενοι από αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ επιτίθενται σε δυνάμεις των τζιχαντιστών στο φράγμα της Μοσούλης,ένα στρατηγικό σημείο τόσο για την ηλεκτροδότηση όσο και την άρδευση της περιοχής. Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις των ισλαμιστών ανταρτών με μαχητικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη βοηθώντας τους Κούρδους να ανακόψουν την προέλαση των των ισλαμιστών του λεγόμενου ισλαμικού κράτους καθώς και να σταματήσουν τις σφαγές των Κούρδων Γιεζίντι στο βόρειο Ιράκ.

Οι ακραίοι τζιχαντιστές εκτέλεσαν περισσότερους από 100 ανθρώπους την Παρασκευή, κυρίως Κούρδους Γιεζίντι και Χριστιανούς οι οποίοι αρνήθηκαν να ασπαστούν το ισλάμ, ενώ μέχρι στιγμής υπολογίζεται πως περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε τους τζιχαντιστές «τρομοκρατική απειλή» και τόνισε πως πρέπει να ληφθεί δράση. Αν και απέκλεισε την αποστολή ανδρών, ο κ. Κάμερον εξετάζει να εξοπλίσει τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ. Μέχρι στιγμής η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει στείλει στρατιωτικό πολεμικό υλικό στους Κούρδους είναι η Γαλλία.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ ο οποίος επισκέφτηκε το Ιράκ τάχθηκε κατά της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε περισσότερο το Ιράκ.

Οι Κούρδοι του Ιράκ ζητούν τη βοήθεια της Τουρκίας
Την ώρα που οι πληροφορίες που δημοσιεύονται για τις σφαγές των Κούρδων του Βορείου Ιράκ από τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους σοκάρουν τη διεθνή κοινότητα, ένας από τους ηγέτες των Κούρδων Γιεζίντι κάλεσε την Άγκυρα να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους Κούρδους.

«Η Τουρκία είναι πιο σημαντική από τη Μεγάλη Βρετανία ή τη Γαλλία. Συνορεύει με το Ιράκ και έχει τεράστια δύναμη στην περιοχή» τόνισε ο Μπρεεν Ταχσίν, γιος του ηγέτη των Γιεζίντι Πρίγκιπα Ταχσίν Σαέντ Μπεκ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία ως η ισχυρότερη χώρα της περιοχής, πρέπει να ανοίξει τα σύνορά της και να διευκολύνει τους πρόσφυγες που ζητούν καταφύγιο και να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Κούρδους τους Β. Ιράκ καθώς και να εξοπλίσει όσους μάχονται τους τζιχαντιστές
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact