ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια στη «φόνισσα του Κορωπίου»

Ποινή ισόβιας κάθειρξης, 18 μήνων και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ επιβλήθηκε στην επονομαζόμενη «φόνισσα του Κορωπίου».

Το δικαστήριο διέταξε την διαβίβαση αντιγράφων της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνηθεί εάν ο πρώην σύντροφος της κατηγορουμένης έχει διαπράξει το αδίκημα της συνέργειας δια παραλείψεως στην πράξη της 30χρόνης.

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε τα αιτήματα της κατηγορουμένης για αναγνώριση ελαφρυντικών.

Ταυτόχρονα, η εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην συζύγου του θύματος και συντρόφου της κατηγορουμένης στο έγκλημα του Κορωπίου.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συνέργεια του στην υπόθεση και συγκεκριμένα το γιατί δεν φρόντισε παρότι γνώριζε για την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης να την αποτρέψει.

Αντίθετα, ο 45χρόνος φέρεται να ενίσχυσε την ανθρωποκτόνο πρόθεση της κατηγορουμένης.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης όπως και πρωτόδικα, δηλαδή για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η εισαγγελική λειτουργός έκανε λόγο για ανθρωποκτόνο σκοπό της 35χρόνης ο οποίος προκύπτει «από τα αλλλεπάλληλα χτυπήματα, τα τα επεισόδια μεταξυ των δυο γυναικων, τις απειλες σε βάρος της αλλά και από μίσθωση αυτοκινήτου και το μαχαίρι που αγόρασε».

Παράλληλα, η εισαγγελέας επισήμανε πως «το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση οταν το σκεφτηκε. Αν είχε λαβει τετοια επιθετική τάση απο το θύμα, τότε το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν να προστατεύσει το παιδί της.Δεν συντρέχει ο παράγοντας της τέλεσης του εγκλήματος εν βρασμώ ψυχικης ορμής»

Νωρίτερα, η 30χρόνη ζήτησε συγνώμη για την πράξη της.

«Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά.Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνεοδητοποιημένη πλέον» ανέφερε προς δικαστές και ενόρκους.

Η 30χρόνη όπως και πρωτοδίκως επέμεινε στην εκδοχή του διαπληκτισμού με το θύμα.

Συγκεκριμένα για την στιγμή της ανθρωποκτονίας περιέγραψε πως «μου άνοιξε την πορτα του συνοδηγού (σς η 35χρόνη) , με έβριζε, μου τράβηξε το παιδι, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Αρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πως πήρα το μαχαίρι και πως τη μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου πε εμένα θα με σκοτώσεις; Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως η 30χρόνη αναφερόταν στο θύμα ως η «συγχωρεμένη» ενώ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες του διαπληκτισμού με το θύμα λέγοντας πως τα δύο τελευταία χρόνια έχει στραφεί στο Θεό και δεν θέλει να αμαρτήσει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact