ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: Νέα μόδα – Η οικογένεια «καίει» τον ομφάλιο λώρο στο σπίτι!


Μια νέα τάση φαίνεται ότι αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Οι οικογένειες αναλαμβάνουν να κόψουν στο σπίτι τον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου μωρού τους, καίγοντάς τον με κερί και δηλώνουν ότι έτσι τα μέλη τους συνδέονται περισσότερο μεταξύ τους…

Συνήθως κατά τη γέννηση ενός μωρού ο μαιευτήρας κόβει τον ομφάλιο λώρο, αλλά το τελευταίο διάστημα μια νέα τάση αρχίζει να αναπτύσσεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ,όπου πολλοί νέοι γονείς παίρνουν τα νεογέννητα μωρά τους στο σπίτι και αφαιρούν εκείνοι τον ομφάλιο λώρο του μωρού τους, καίγοντάς τον σιγά σιγά με ένα κερί.

Πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι η συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας στην διαδικασία τους ενώνει μεταξύ τους και κάνει τους δεσμούς τους ισχυρότερους!

Η διαδικασία που ακολουθούν οι γονείς που κόβουν τον ομφάλιο λώρο του μωρού τους στο σπίτι, είναι απλή και συνήθως διαρκεί από δέκα λεπτά μέχρι μία ώρα. Χρησιμοποιούν ένα σφιγκτήρα και ένα ψαλίδι και καίνε τον ομφάλιο λώρο σιγά σιγά με ένα κερί, ενώ έχουν κοντά τους, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ένα κουτί με αυλακώσεις, για να πέφτει μέσα το κερί που λιώνει.

Η Σαμάνθα Γκέστον, που γέννησε  πρόσφατα στην Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια, αφαίρεσε τον ομφάλιο λώρο του μωρού της με αυτή τη μέθοδο στο σπίτι και με την συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας, δήλωσε ότι ήταν μια μαγική διαδικασία που κράτησε είκοσι λεπτά και αποτέλεσε το ευτυχισμένο τέλος της εγκυμοσύνης της και της γέννησης του μωρού της!

Η πρακτική αυτή αφαίρεσης του ομφάλιου λώρου με την μέθοδο του καψίματος με κερί εφαρμοζόταν και πριν εκατοντάδες χρόνια σε ορισμένους πολιτισμούς για να αποφευχθεί η αιμορραγία και οι πιθανές μολύνσεις.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact