ΚΟΣΜΟΣ

«Κάποιος πρέπει να πείραξε τα φρένα»: Η ψυχρή αντίδραση της Ελισάβετ όταν έμαθε για το τροχαίο της Νταϊάνα

Την πολύπλοκη σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που σε λίγες ημέρες, στις 31 Αυγούστου συμπληρώνονται 18 χρόνια από το θάνατό της, με την βασίλισσα Ελισάβετ σκιαγραφεί ένα νέο βιβλίο που κυκλοφορεί. 

Στις 31 Αυγούστου 1997 η πριγκίπισσα Νταϊάνα μαζί με τον καλό της, Ντόντι Αλ Φαγιέντ χάνουν τη ζωή τους σε τροχαίο στην σήραγγα Ποντ Ντε λ’ Αλμά στο Παρίσι. Σύμφωνα με το βιβλίο Ingrid Seward «Ένα εσωτερικό πορτρέτο της Βασίλισσας με τα δικά της λόγια» που πρόσφατα κυκλοφόρησε, όταν άρχισαν να φθάνουν στο παλάτι οι πρώτες πληροφορίες για το τροχαίο στο οποίο είχε εμπλακεί η Νταϊάνα, η Βασίλισσα δυσκολευόταν να πιστέψει τα όσα άκουγε. Η αρχική πεποίθηση ήταν πως παρόλο που η σύγκρουση στην σήραγγα του Παρισιού ήταν σφοδρή, η Νταϊάνα δεν είχε σκοτωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με έναν μάρτυρα που ήταν παρών όταν η Βασίλισσα πληροφορήθηκε αρχικά για το περιστατικό, είπε δυνατά: «Κάποιος πρέπει να έκοψε τα φρένα». Το σχόλιο της συγγραφέως αναφέρει ότι η αντίδραση αυτή της Ελισάβετ αποκαλύπτει την «ασυνήθιστη και προβληματική» σχέση μεταξύ των δύο γυναικών.

To διαλυμμένο αυτοκίνητο στο επέβαινε η πριγκίπισσα

Την εποχή εκείνη, η βασίλισσα αντιμετώπισε πολλά αρνητικά σχόλια, καθώς δεν είχε διακόψει τις διακοπές της στο Μπαλμόραλ αμέσως αφότου έγινε γνωστό πως η Νταϊάνα είχε σκοτωθεί τελικά στο τροχαίο. Υπήρξε επίσης και διαμάχη για το αν θα έπρεπε η σημαία του Μπάκιγχαμ να κυματίζει μεσίστια σε ένδειξη πένθους. 

Η τελευταία φωτογραφία της Νταϊάνα

 

Η σχέση των δύο γυναικών

Το νέο βιβλίο που κυκλοφορεί,  παρουσιάζει την σχέση των δύο γυναικών, Ελισάβετ και Νταϊάνας, αναφέροντας πως η Βασίλισσα καταγοητεύτηκε από την Νταϊάνα, όταν την γνώρισε για πρώτη φορά. Η θλιμμένη πριγκίπισσα, ήταν τότε μόλις 19 ετών. 

«Είναι μία από εμάς» είχε γράψει η Βασίλισσα σε έναν φίλο και η Νταϊάνα γίνονταν ευρέως αποδεκτή στον Βασιλικό κύκλο. Αυτό που όμως δεν μπορούσε να αποδεχτεί η Βασίλισσα, ήταν η εφηβική επιπολαιότητα. Η Νταϊάνα ήταν αφελής και καθόλου διορατική, σε αντίθεση με την βασίλισσα. Μαγεμένη από τον έρωτα και με ένα εκπληκτικό οβάλ ζαφείρι στο δαχτυλίδι των αρραβώνων της η Νταϊάνα ένιωθε, κατά τα λεγόμενά της, πως «είχε πιάσει το μεγάλο ψάρι». Μόνο όταν βρέθηκε να μένει στον δεύτερο όροφο του Παλατιού, με μόνιμη αστυνομική συνοδεία και χωρίς…  ελευθερίες συνειδητοποίησε το κόστος του πριγκιπικού βίου. 

Η Νταϊάνα απέφευγε τις προσκλήσεις για επίσημα δείπνα, επινοώντας ακόμη και… μη υπαρκτούς φίλους, με την σχέση των δύο γυναικών να καθίσταται ολοένα και περισσότερο προβληματική όσο περνούσαν τα χρόνια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact