ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίκασαν τον κτηνοτρόφο που προσπάθησε να σταματήσει τους Τούρκους στον Έβρο – Απίστευτη στήριξη αριστερής εφημερίδας υπέρ των παρανόμων

Έλληνας κτηνοτρόφος προσπάθησε να σταματήσει και να παραδώσει στην Αστυνομία οχτώ Τούρκους που εισήλθαν την περασμένη Δευτέρα παράνομα σε ελληνικό έδαφος από τα σύνορα του Έβρου.

Ο κτηνοτρόφος συνεπλάκη με την ομάδα των Τούρκων, ενώ η καραμπίνα που κρατούσε εκπυρσοκρότησε δύο φορές κατά τη διάρκεια της συμπλοκής. Η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες τόσο τους οχτώ Τούρκους όσο και στον κτηνοτρόφο!!!

Η σύλληψη του κτηνοτρόφου προκάλεσε τον ξεσηκωμό των συναδέλφων του στον Έβρο. Μάλιστα, ο Αγροτικός και Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης εξέδωσε κάλεσμα για συγκέντρωση: «Ο τιτάνιος αγώνας που έδωσε ο λαός του Έβρου τον Μάρτιο, προκειμένου να συμβάλλει καθοριστικά στη διαφύλαξη της εθνικής ακεραιότητας των συνόρων μας δεν μπορεί να ποινικοποιείται. Ας προσέλθουμε όλοι μαζικά αύριο, για να διατρανώσουμε την συμπαράστασή μας στον άδικα κατηγορούμενο συνάδελφό μας».

Τελικά ο κτηνοτρόφος αθωώθηκε μεν για την κατηγορία της ρατσιστικής βίας και δεν τιμωρήθηκε με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά καταδικάστηκε «για παράνομη οπλοφορία/οπλοχρησία και παράνομη βία». Όπως εκτιμούν δε, νομικοί που παρακολούθησαν την δίκη, οι δικαστές εξήντλησαν την αυστηρότητα τους.

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟΥ!!!

Ο δικηγόρος του 32χρονου κτηνοτρόφου μετά το τέλος της εκδίκασης είπε στους δημοσιογράφους:

«Μετά από πολύωρη ακροαματική διαδικασία η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι ο πελάτης μου ,ο κτηνοτρόφος από τις Φέρες είναι ένοχος συνολικής ποινής 26 μηνών για παράνομη οπλοφορία/οπλοχρησία και παράνομη βία χωρίς την επιβαρυντική περίπτωση του Άρθρου 82α περί ρατσιστικών χαρακτηριστικών. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στο εφετείο. Μαζί με τις φωτιές και τους εμπρησμούς που είχαμε το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας κάηκε και το άρθρο 275 του κώδικα ποινικής δικονομίας, οπότε δεν μπορεί να συλλαμβάνει Έλληνας πολίτης οποιονδήποτε τελεί πλημμέλημα αυτόφωρο και υποπέσει στην αντίληψη του. Το δικαίωμα αυτό σήμερα καταργήθηκε».

Στον αντίποδα, οι δικαστές αναγνώρισαν ελαφρυντικά στους δυο Τούρκους που συνεπλάκησαν μαζί του. Αυτοί τιμωρήθηκαν με 14 μήνες φυλάκιση για παράνομη βία αλλά και παράνομη είσοδο στην χώρα, ενώ οι 3 γυναίκες αθωώθηκαν.

Οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα και ο νεαρός κτηνοτρόφος έμεινε φυσικά ελεύθερος, αφού οι συγκεκριμένες κατηγορίες ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ οι 8 Τούρκοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά κρατούνται διοικητικά μιας και υπέβαλλαν αίτηση για πολιτικό άσυλο.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!!!

Η αριστερή εφημερίδα “Εφ.Συν”, η οποία είναι γνωστό ότι παίρνει συχνά ξεκάθαρες θέσεις υπέρ της πολιτικής ανοικτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας την τουρκική πλευρά, φιλοξένησε δηλώσεις του δικηγόρου των δύο ενηλίκων Τούρκων. Όπως ότι οι πελάτες του σε καμία περίπτωση δεν επιτέθηκαν στον κτηνοτρόφο. Γράφει η ΕΦΣΥΝ: «Σύμφωνα με τον δικηγόρο των δύο προσφύγων, οι πελάτες του σε καμία περίπτωση δεν επιτέθηκαν στον κτηνοτρόφο, αλλά αντιθέτως δέχτηκαν απειλές από τον ίδιο, που τους σημάδεψε μάλιστα με μια κυνηγετική καραμπίνα και τους ζήτησε επιτακτικά να του παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Στην προσπάθειά τους να τον αφοπλίσουν τραυματίστηκαν σοβαρά και φέρουν μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ από την πλευρά του και ο κτηνοτρόφος ισχυρίζεται πως φέρει τραύματα».

Φιλοξενεί μάλιστα και βίντεο! Τα σχόλια δικά σας!!!

(El.gr)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact