ΚΟΣΜΟΣ

Κατάθεση στη Γερουσία για υποκλοπή αμερικανικών πνευματικών δικαιωμάτων από την Κίνα

Τι αναφέρεται στην αναφορά 105 σελίδων

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ αντέδρασαν πολύ αργά, καθώς το Πεκίνο προσέλαβε ερευνητές που είχαν την έδρα τους σε αμερικανικό έδαφος για την μεταφορά περιεχομένου πνευματικής ιδιοκτησίας από αμερικανικά εργαστήρια, αφήνοντας τους φορολογούμενους στις ΗΠΑ να χρηματοδοτούν ακούσια την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, αλλά και των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας, σύμφωνα με την Γερουσία των ΗΠΑ.

Η Μόνιμη Υπό-Επιτροπή Ερευνών της Γερουσίας δημοσιοποίησε μία αναφορά 105 σελίδων στην οποία φαίνεται ότι η Κίνα άρχισε από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 την ανταλλαγή μισθών, κονδυλίων έρευνας, αλλά και της εγκατάστασης εργαστηρίων, όπως και την παροχή άλλων κινήτρων (σε αντάλλαγμα) για πληροφορίες από πανεπιστημιακά εργαστήρια των ΗΠΑ, αλλά και άλλους φορείς έρευνας, η πλειοψηφία των οποίων ελάμβανε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Καθώς η Κίνα προσέλαβε κατά την τελευταία 20ετία ειδικούς στην έρευνα, οι οποίοι είχαν πρόσβαση σε επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα υψηλής αξίας, οι αμερικανικές υπηρεσίες απέτυχαν να αντιδράσουν επιτυχώς και όπως θα έπρεπε.

Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, το FBI για παράδειγμα δεν αντέδρασε δυναμικά, παρά μόνο από τα μέσα του 2018.

Καθώς καταγράφηκε κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, αλλά και για ζητήματα που σχετίζονται με την πρόσβαση στη Νότια Σινική Θάλασσα, η Ουάσινγκτον αντιπαραθέτει το επιχείρημα ότι η Κίνα χρησιμοποίησε μερικές φορές, παράνομες μεθόδους για την απόκτηση δεδομένων τεχνολογικής προόδου αποφασιστικής σημασίας.

Σε μία περίπτωση, σύμφωνα με τα στοιχεία της αναφοράς, ένας μεταδιδακτορικός ερευνητής στο πλαίσιο του προγράμματος της Κίνας «Thousands Talents Plan» αφαίρεσε περισσότερους από 30.000 ηλεκτρονικούς φακέλους. Μεταξύ αυτών, παρουσιάσεις, εργασίες τεχνικών δεδομένων, στοιχεία έρευνας και διαγράμματα, πριν από την επιστροφή του επιστήμονα στην Κίνα.

Σε αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων, μία εκπρόσωπος του FBI δήλωσε ότι ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους του, θα καταθέσει σήμερα για την αναφορά σε δημόσια ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί στην Γερουσία.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact