ΚΟΣΜΟΣ

«Καθαρά» από Έμπολα δύο άτομα στη Μαδρίτη

Αρνητικά στον ιό του Έμπολα ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του νιγηριανού επιβάτη πτήσης της Air France, ο οποίος είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μαδρίτης επειδή εμφάνιζε ύποπτα συμπτώματα, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένα ακόμη άτομο, το οποίο χθες διακομίστηκε με πυρετό στο νοσοκομείο, βρέθηκε αρνητικό στον ιό. Το άτομο αυτό είχε μεταφερθεί με το ίδιο ασθενοφόρο με την Τερέσα Ρομέρο, τη νοσοκόμα που έχει προσβληθεί από τη νόσο στην Ισπανία.

Αρνητικές βγήκαν και οι προκαταρκτικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ένας απόφοιτος του πανεπιστημίου Γέιλ, ο οποίος είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο του Κονέκτικατ με συμπτώματα ύποπτα για Έμπολα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσηλευτικό ίδρυμα. Ο ασθενής είναι ένας από τους δύο αποφοίτους του τμήματος Επιδημιολογίας του Yale University, οι οποίοι τον περασμένο μήνα ταξίδεψαν στη Λιβερία για να παράσχουν συμβουλές στο υπουργείο Υγείας να χρησιμοποιεί υπολογιστές για τον εντοπισμό του ιού, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του New Haven Mayor Τόνι Χαρπ. Ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, θα συνεχίσει να παρακολουθείται προληπτικά.

Στο μεταξύ στο Τέξας ένας νοσηλευτής, ο οποίος ενδεχομένως να είχε έρθει σε επαφή με δείγματα από τα σωματικά υγρά του πρώτου ασθενή που διαγνώστηκε με Έμπολα στις ΗΠΑ, τέθηκε σε απομόνωση σε ένα κρουαζιερόπλοιο με το οποίο ταξίδευε, παρότι δεν εμφανίζει συμπτώματα της ασθένειας, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εργαζόμενος στο νοσοκομείο Texas Health Presbyterian Hospital, ο οποίος δεν είχε έρθει σε άμεση επαφή με τον λιβεριανό ασθενή Τόμας Έρικ Ντάνκαν που κατέληξε, αλλά ενδεχομένως να είχε επεξεργαστεί σωματικά υγρά του πριν από 19 μέρες, έφυγε την Κυριακή για κρουαζιέρα από το Γκάλβεστον, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Ψάκι.

Η ανησυχία στις ΗΠΑ εντείνεται από τότε που δύο νοσοκόμες από το νοσοκομείο του Ντάλας, που φρόντιζαν τον Ντάνκαν, μολύνθηκαν με τον ιό από τον οποίο έχουν πεθάνει σχεδόν 4.500 άνθρωποι, κυρίως στη Δυτική Αφρική.

Ο νοσηλευτής αυτοπαρακολουθείται από την περασμένη Δευτέρα και μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανίσει πυρετό ή άλλα συμπτώματα του Έμπολα, αναφέρει η ανακοίνωση. Ωστόσο, ο ίδιος και ένα ακόμη άτομο με το οποίο ταξίδευε, απομονώθηκαν εκούσια στην καμπίνα τους και οι αμερικανικές αρχές πραγματοποιούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επιστροφή του πλοίου στη χώρα. Ο άνθρωπος αυτός έφυγε από τη χώρα προτού ενημερωθεί για τις νέες οδηγίες περί ενεργού παρακολούθησης που εξέδωσαν τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών (CDC), αναφέρει η ανακοίνωση. Το ανώτατο όριο της περιόδου επώασης της νόσου είναι 21 μέρες, σύμφωνα με τα CDC.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact