ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Καθάρισε” και την ΑΕΚ με γκολάρες από Ελ Αραμπί, Καμαρά

Το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του με έναν μικρό… αστερίσκο, πανηγυρίζει από σήμερα ο Ολυμπιακός! Οι Ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη με 2-1 στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και ανέβασαν την διαφορά τους από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στο +19, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τον τίτλο, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος των πλέι οφ.

Φυσικά, εκκρεμεί ακόμα η απόφαση του CAS για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας του ΠΑΟΚ για την αφαίρεση των 7 βαθμών, με την εκδίκαση του CAS να αναμένεται να διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου. Πάντως, ακόμα και να αλλάξει κάτι με την βαθμολογία, οι Πειραιώτες θα βρίσκονται ούτως ή άλλως μια ανάσα από το πρωτάθλημα.

Όσο για το ματς στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα δύο γκολ, με μια γκολάρα του Ελ Αραμπί στο 38′ και μία του Καμαρά στο 45′. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο δεύτερο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 με τον Αραούχο στο 66′.

Πώς παρατάχθηκαν

Με αρκετές αναγκαστικές αλλαγές παρατάχθηκε η ΑΕΚ στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού απουσίαζαν λόγω τιμωρίας οι Σιμόες, Ολιβέιρα και Μάνταλος και λόγω τραυματισμών οι Μπάρκας, Λόπες και Μπακάκης.

Έτσι, λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Τσιντώτας, οι Τσιγκρίνσκι και Σβάρνας ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, στο δεξί άκρο ο Παουλίνιο και στο αριστερό ο Χουλτ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κρίστιτσιτς και Σιμάνσκι, μπροστά σε τριάδα οι Αλμπάνης-Λιβάγια-Βέρντε και στην κορυφή της επίθεσης πήρε θέση ο Αραούχο.

Από πλευράς Ολυμπιακού, κάτω από τα δοκάρια βρισκόταν ο Σα και στην άμυνα ήταν οι Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο και Ελαμπντελαουί. Στο σύστημα 4-3-3 στα χαφ ξεκίνησαν μαζί πάλι οι Γκιλιέρμε – Μπουχαλάκης και Μασούρας, στα άκρα ήταν οι Φορτούνης – Μασούρας και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (89′ Χριστόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Αλμπάνης (31′ Οικονόμου), Βέρντε (83′ Μαχαίρας), Λιβάγια, Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (90’+2′ Λοβέρα), Φορτούνης (71′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (77′ Καφού), Αραμπί (77′ Χασάν).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact