ΚΑΙΡΟΣ

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός

Ο «Ιανός» βρίσκεται προ των πυλών και μάλιστα με… άγριες διαθέσεις και ο μετεωρογλόγος, Κλέαρχος Mαρουσάκης, το πρωί της Πέμπτης μέσω του OPEN TV για το πότε και πού θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα τα οποία φέρνει ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός.

Αργότερα, με μια ανάρτησή του στο facebook, ανέλυσε και την πορεία της κακοκαιρίας στη χώρα μας, όπως και την πρόγνωση του καιρού στη χώρα μας μέχρι και την Κυριακή.

ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧEIA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Προ των πυλών…

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ετσι, λοιπόν, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο κυκλώνας θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες το κεντρικό και νότιο Ιόνιο -ήδη συμβαίνει- και στη συνέχεια θα εισέλθει στον ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας χτυπώντας δυτική και κεντρική Στερεά, τα νοτιότερα τμήματα της Θεσσαλίας – Ηπείρου καθώς επίσης τη δυτική και μέρος της βόρειας Πελοποννήσου.

Από εκεί και μετά και αλληλοεπιδρώντας με την οροσειρά της Πίνδου και με την ξηρά γενικότερα, θα μετατραπεί σε ένα καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο θα “θελήσει” να κρατήσει τις “δυνάμεις του” οπότε και θα κινηθεί γύρω γύρω από την Πελοπόννησο η οποία και θα χτυπηθεί αρκετά στο σύνολό της.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του Ιανού, όπως έχουν καταγραφεί από την έως τώρα πορεία του στη Μεσόγειο, είναι οι μεγάλες ποσότητες βροχής και οι θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι θα κινούνται με απίστευτες ταχύτητες – μέχρι και 100 χιλιόμετρα ανά ώρα. Υπάρχει εκτίμηση για 200 τόνους νερού ανά στρέμμα, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, ισοδυναμεί με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Δείτε live την πορεία του «Ιανού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

Κυκλώνας Ιανός – Εκτίμηση σοκ: «Μπορεί να αποκτήσει ισχύ Τυφώνα CAT 1…»

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Ηλεία, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται οι περιοχές της Ηλείας, της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ενόψει της κακοκαιρίας «Ιανός», που έχει ήδη αρχίσει να δείχνει τα σημάδια του σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση κι ένα φαινόμενα με ιδιαίτερα στοιχεία.

«Μέχρι το βράδυ θα έχουμε την εικόνα για το δεύτερο κύμα της πορείας της κακοκαιρίας» πρόσθεσε ο υφυπουργός αναφερόμενος στην κατάσταση σε Αττική και Κόρινθο, και επανέλαβε τις τρεις οδηγίες που είχε δώσει και χθες, υπογραμμίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η τήρησή τους:

-Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

-Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

«Ο μηχανισμός θα είναι παντού» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως στις 6 το απόγευμα θα γίνουν ανακοινώσεις για επιμέρους ζητήματα, όπως η κυκλοφορία, τα φορτηγά, η κινητοποίηση των ΕΜΑΚ κ. ά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact