ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Ανησυχία για περίπου 1.000 Γάλλους που βρίσκονται στην Ουχάν

Νοτιοκορεάτες ζητούν με αίτησή τους να απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα τους επισκεπτών από την Κίνα

Ανησυχία έχει προκαλέσει στη Γαλλία το γεγονός πως στην κινεζική πόλη Ουχάν στην επαρχία Χουμπέι, η οποία αποτελεί το επίκεντρο του πρόσφατου ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού 2019-nCoV βρίσκονται περίπου 1.000 Γάλλοι.

«Γνωρίζουμε ότι το εσωτερικό μας σύστημα έχει εντοπίσει 500 Γάλλους πολίτες (στην Ουχάν), αλλά πιστεύουμε ότι μπορεί να βρίσκονται εκεί άλλοι 500», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, Τρίτη Γαλλίδα υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν.

«Δεν θέλουν όλοι να επιστρέψουν στη Γαλλία», σημείωσε επίσης.

Την ίδια ώρα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας ανακοίνωσε ότι το Νέο Δελχί προετοιμάζει την απομάκρυνση των πολιτών του από την επαρχία Χουμπέι.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχαν μεταδώσει νωρίτερα ότι αεροπλάνο της Air India βρίσκεται σε ετοιμότητα για να απομακρύνει περίπου 250 Ινδούς από την Ουχάν.

«Αρχίσαμε τη διαδικασία για να προετοιμάσουμε την απομάκρυνση Ινδών πολιτών που επηρεάζονται από την κατάσταση που έχει προκληθεί από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στην επαρχία Χουμπέι στην Κίνα», σημειώνει σε μήνυμά του στο Twitter ο Ραβίς Κουμάρ.

Οι αρχές επεξεργάζονται τις τεχνικές λεπτομέρειες για την απομάκρυνση των ανθρώπων από την πόλη αυτή που τελεί υπό αποκλεισμό, πρόσθεσε.

Παράλληλα περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Νοτιοκορεάτες έχουν υπογράψει αίτηση με την οποία ζητούν να απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα τους επισκεπτών από την Κίνα, την ώρα που η Σεούλ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απομακρύνει τους πολίτες της από το επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού.

Την αίτηση αυτή, που υποβλήθηκε στην προεδρία την περασμένη εβδομάδα, έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 540.000 Νοτιοκορεάτες, κάτι που δείχνει ότι αυξάνονται οι φόβοι στη Νότια Κορέα για εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Στη Νότια Κορέα έχουν διαγνωσθεί τέσσερα κρούσματα του ιού.

Το πρώτο ήταν Κινέζος πολίτης, αλλά τα άλλα τρία είναι Νοτιοκορεάτες που είχαν ταξιδέψει στην Ουχάν.

«Ο κοροναϊός εξαπλώνεται από την Κίνα. Ακόμη και η Βόρεια Κορέα απαγορεύει την είσοδο Κινέζων πολιτών», γράφει ο ανώνυμος συντάκτης της αίτησης αυτής, προσθέτοντας ότι ακόμη και μια προσωρινή απαγόρευση θα βοηθήσει να σταματήσει μια εξάπλωση σε ευρεία κλίμακα του ιού.

Η νοτιοκορεατική προεδρία δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει στην αίτηση αυτή, ενώ εκπρόσωπός της απάντησε σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε ότι η διαχείριση του θέματος αυτού θα πρέπει να γίνει σε στενή διαβούλευση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact