ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ένας νέος θάνατος στην Ταϊλάνδη – Απαγόρευση της εξόδου του Ραμαζανιού στην Ινδονησία

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος αναλύει την καθημερινότητά μας μετά την λαίλαπα της πανδημίας

Εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα ότι καταγράφηκαν το περασμένο εικοσιτετράωρο ένας νέος θάνατος και 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, απολογισμός που είναι ο χαμηλότερος τον τελευταίο μήνα και πλέον.

Ένας 50χρονος οδηγός ταξί προστέθηκε στα θύματα της ασθένειας COVID-19, ανέφερε ο εκπρόσωπος του κέντρου αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας που έχει συστήσει η ταϊλανδική κυβέρνηση.

Τα 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι ο χαμηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από τη 14η Μαρτίου, όταν είχαν εντοπιστεί 7. Ακολούθησε ραγδαία αύξηση του ρυθμού εξάπλωσης, που ανάγκασε τις αρχές να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να επιβάλλουν lockdown σε τμήματα της χώρας.

Η Ταϊλάνδη καταγράφει πλέον 48 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2.811 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Σχεδόν το 75% των ασθενών — οι 2.108 — έχει αναρρώσει, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Απαγορεύεται η παραδοσιακή έξοδο στο τέλος του Ραμαζανιού για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της Covid-19

Η Ινδονησία θα απαγορεύσει την παραδοσιακή ετήσια έξοδο του κόσμου από τις πόλεις προς τα χωριά του στο τέλος του μουσουλμανικού μήνα νηστείας τον Μάιο στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλουν οι αρχές της χώρας για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Ουιντόντο.

Ο απολογισμός των 590 θανάτων από την Covid-19 στην Ινδονησία είναι ο υψηλότερος στην ανατολική Ασία μετά την Κίνα, αλλά ως τώρα ο πρόεδρος αντιστεκόταν σε μια απαγόρευση της μαζικής αυτής εξόδου, προσπαθώντας αντ’αυτού να πείσει τον κόσμο να μείνει εκεί όπου βρίσκεται για να αποφευχθεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Ωστόσο αξιωματούχοι του τομέα της υγείας προειδοποίησαν ότι αν επιτραπεί σε εκατομμύρια ανθρώπους στην χώρα αυτή με τον μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων στον κόσμο να πάνε στα χωριά τους μετά το Ραμαζάνι θα επιταχυνθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Πήρα την απόφαση να απαγορεύσουμε το μούντικ», δήλωσε ο Ουιντόντο σε υπουργικό συμβούλιο, χρησιμοποιώντας τον ινδονησιακό όρο για την μετακίνηση αυτή του πληθυσμού. «Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να γίνουν οι ανάλογες προετοιμασίες», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος επικαλέστηκε έρευνα του υπουργείου Μεταφορών, η οποία έδειξε ότι το 24% του πληθυσμού του αρχιπελάγους των περισσότερων από 260 εκατομμυρίων κατοίκων εμμένει στην μαζική έξοδο στα χωριά μετά το Ραμαζάνι.

Πέρυσι περίπου 19,5 εκατομμύρια άνθρωποι στο αρχιπέλαγος μετέβησαν στα χωριά τους, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και ο Ουιντόντο πρόσθεσε ότι το 7% των Ινδονήσιων έχει ήδη ξεκινήσει φέτος.

Η τέταρτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό χώρα του κόσμου έχει καταγράψει 6.760 κρούσματα κορονοϊού. Αυτός είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός στη νοτιοανατολική Ασία μετά την γειτονική Σιγκαπούρη, αν και σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ο αριθμός τους είναι πολύ υψηλότερος.

Σε έρευνα που έγινε την περασμένη εβδομάδα ερευνητές του τμήματος δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου της Ινδονησίας προειδοποίησαν ότι αν επιτραπεί η έξοδος αυτή μπορεί υπάρξουν έως και ένα εκατομμύριο κρούσματα ως τον Ιούλιο στην Ιάβα, το πολυπληθέστερο νησί της χώρας, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Χωρίς την έξοδο, ο αριθμός αυτός μπορεί να μειωθεί σε 750.000 κρούσματα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact