ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Νέοι θάνατοι και αύξηση κρουσμάτων σε πολλές χώρες του κόσμου

Ρωσία, Κίνα, Παναμάς, Λιβύη και Παναμάς μετράνε απώλειες και ασθενείς

Άλλοι 12 ασθενείς που διαγνώστηκε ότι είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 στη Μόσχα, εκ των οποίων τρεις ήταν ηλικίας μικρότερης των 45 ετών, ανακοίνωσε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας σήμερα.

«Συνολικά 12 ασθενείς, που είχαν διαγνωστεί με πνευμονία και οι εξετάσεις των οποίων για τη μόλυνση από τον νέο κορονοϊό επέστρεψαν θετικές, πέθαναν στη Μόσχα. Οι θανόντες ήταν ηλικίας μεταξύ 33 και 87 ετών. Τρεις από τους αποβιώσαντες ήταν νεότεροι από 45 ετών», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης στη Ρωσία.

Με τους νέους θανάτους, τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στη ρωσική πρωτεύουσα ανήλθαν σε 50. Συνολικά στη Ρωσία, οι θάνατοι ανέρχονται σε 76.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δύο ασθενείς, 39 και 42 ετών, είχαν υποκείμενες παθήσεις. Ο 33χρονος δεν είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο και δεν είχε ζητήσει ιατρική περίθαλψη.

Ως σήμερα στη Ρωσία έχουν καταγραφεί 10.131 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Η Μόσχα μετράει τα περισσότερα από αυτά (6.698). Οι ασθενείς που ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήριο από ρωσικά νοσοκομεία είναι 698.

Ένας νέος θάνατος, 42 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα

Ένας νέος θάνατος και 42 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, διευκρινίζοντας ότι 38 από τα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώθηκε σήμερα ήταν αρκετά μικρότερος από αυτόν για τον οποίο έγινε λόγος χθες (63).

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκε σε 3.336.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του στην πόλη Ουχάν της κεντρικής Κίνας τον Δεκέμβριο, ανέρχεται σε 81.907.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, εντοπίστηκαν επίσης άλλοι 47 ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού. Και σε αυτή την περίπτωση, ο αριθμός τους είναι μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (61).

Από τα τέσσερα κρούσματα μετάδοσης εντός της κοινότητας, τρία διαγνώστηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ και ένα στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου. Ο θάνατος καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν των 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τρεις νέοι θάνατοι, 224 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Παναμά

Το υπουργείο Υγείας του Παναμά ανακοίνωσε ότι κατέγραψε χθες Πέμπτη τρεις νέους θανάτους και 224 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Το σύνολο των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 στη χώρα της κεντρικής Αμερικής που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας ανήλθε σε 66.

Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκαν σε 2.752.

Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Λιβύη, 24 συνολικά

Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι επιβεβαιώθηκαν τρία νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, με το σύνολο των ασθενών στη χώρα να ανέρχεται σε 24.

Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της ΚΕΣ, η οποία υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι έγιναν 106 διαγνωστικές εξετάσεις σε νοσοκομείο στην ανατολική Λιβύη, 103 από τις οποίες ήταν αρνητικές.

Την περασμένη Πέμπτη, η Λιβύη ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός. Επρόκειτο για 85χρονη η διάγνωση της μόλυνσης της οποίας από τον SARS-CoV-2 έγινε μεταθανάτια.

Ο επικεφαλής της ΚΕΣ, ο Φάγεζ ας Σάρατζ, κήρυξε στα μέσα Μαρτίου κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η κυβέρνησή του ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας: το κλείσιμο των αεροδρομίων, των συνόρων, των τεμενών, των σχολείων, την απαγόρευση των συναθροίσεων και των κινήσεων προσώπων από τη μια πόλη στην άλλη, καθώς και την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Ακόμη, η κυβέρνηση αποφάσισε οι εργάσιμες ώρες να περιοριστούν από τις 09:00 ως τις 14:00.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη Λιβύη εντοπίστηκε την 24η Μαρτίου. Επρόκειτο για 74χρονο που είχε ταξιδέψει τη Σαουδική Αραβία.

194 θάνατοι, 3.441 κρούσματα στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι εντοπίστηκαν 260 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στη χώρα, εξέλιξη η οποία αύξησε το σύνολο των ασθενών σε 3.441.

Οι άνθρωποι που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 στη μεξικανική επικράτεια ανέρχονται σε 194, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact