ΚΟΣΜΟΣ

Κούρδοι μαχητές ανακατέλαβαν θέσεις από το Ισλαμικό Κράτος στο Κομπάνι

Συνεχίζονται σήμερα οι μάχες στο Κομπάνι, όπου οι κουρδικές δυνάμεις με την υποστήριξη των αεροπορικών πληγμάτων του διεθνούς συνασπισμού, ανακατέλαβαν από το Ισλαμικό Κράτος δύο θέσεις στο βόρειο τμήμα της συριακής πόλης, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τη Δευτέρα και μετά την εντατικοποίηση των αεροπορικών πληγμάτων στην περιοχή, οι κουρδικές δυνάμεις κατάφεραν να σταματήσουν την προέλαση του ΙΚ στο Κομπάνι, ενώ μπόρεσαν να θέσουν εκ νέου υπό τον έλεγχό τους και κάποιες περιοχές.

Οι μαχητές του ΙΚ ελέγχουν το 50% της κουρδικής πόλης που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Την Τετάρτη «οι κουρδικές δυνάμεις ανακατέλαβαν δύο θέσεις στην Κάνι Αράμπαν, βορειοανατολική συνοικία του Κομπάνι», κοντά στο στρατηγείο τους που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΙΚ, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Ο ίδιος είχε επισημάνει χθες ότι τα αεροπορικά πλήγματα και «η γενναία αντίσταση» των κουρδικών δυνάμεων έχουν σταματήσει την προέλαση των τζιχαντιστών.

Από τα αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσε ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 32 μαχητές του ΙΚ κοντά στο Κομπάνι αυτή την εβδομάδα χάρη στον συντονισμό των διεθνών δυνάμεων με τους κούρδους μαχητές στο πεδίο, σημείωσαν κούρδοι αξιωματούχοι.

Οι αξιωματούχοι αυτοί δήλωσαν ότι η κύρια κουρδική ένοπλη οργάνωση, η YPG (Μονάδες προστασίας του λαού), δίνει τις συντεταγμένες των θέσεων του ΙΚ στον διεθνή συνασπισμό.

Την ίδια ώρα ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ο συνασπισμός διεξήγαγε 21 επιθέσεις κοντά στο Κομπάνι τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ ακόμη 18 την Τρίτη και την Τετάρτη.

Από τα χθεσινά πλήγματα καταστράφηκαν θέσεις του ΙΚ καθώς και 16 κτίρια τα οποία είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές κοντά στο Κομπάνι, πρόσθεσε η CentCom.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact