ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευκωσία: Απαράδεκτη η συχνή επίκληση για εμπλοκή της Ελλάδας στο διάλογο για το Κυπριακό


«Αναμέναμε πως ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μιας υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, τους πρώτους που θα επικαλείτο για εμπλοκή είναι την ΕΕ» δήλωσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Η Κυπριακή Κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Νίκου Χριστοδουλίδη, καταδίκασε με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την παράνομη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, κάθε δήλωση ή ενέργεια που παραπέμπει σε λύση που ξεφεύγει του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των Συμφωνιών Υψηλού επιπέδου ‘77 και ‘79 και του κοινού ανακοινωθέντος.

Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συχνή επίκληση για εμπλοκή της Ελλάδας στο διάλογο, σε μια προσπάθεια εξίσωσης των ευθυνών για τη συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Τουρκία, όπως επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Αναμέναμε πως ο Πρόεδρος της Τουρκίας, μιας υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, τους πρώτους που θα επικαλείτο για εμπλοκή είναι την ΕΕ, πλήρες μέλος της οποίας είναι και θα συνεχίσει να είναι και μετά τη λύση του Κυπριακού η Κυπριακή Δημοκρατία», επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, «η επανάληψη δηλώσεων όπως ότι η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, παραμένουν μέχρι στιγμής κενού περιεχομένου, αφού στην πράξη οι πολιτικές που η Αγκυρα ακολουθεί περί του αντιθέτου πείθουν».

Θέλουμε, σημείωσε ο κύπριος εκπρόσωπος, «να επαναλάβουμε την αποφασιστικότητα μας να εργαστούμε συνειδητά για τον τερματισμό της κατοχής και την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κυπριακού λαού».

Οπως ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Χριστοδουλίδης «πέραν του παράνομου της επισκέψεως του Τούρκου Προέδρου στην Κύπρο καταδικάζουμε κάθε δήλωση ή ενέργεια που παραπέμπει σε λύση που ξεφεύγει του πλαισίου των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, των Συμφωνιών Υψηλού επιπέδου ‘77 και ‘79 και του κοινού ανακοινωθέντος, όπως επίσης θεωρούμε απαράδεκτη τη συχνή επίκληση για εμπλοκή της Ελλάδας στο διάλογο, μέσα σε μια προσπάθεια εξίσωσης των ευθυνών για τη συνεχιζόμενη κατοχή στην Κύπρο για την οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Τουρκία».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact