ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Βέροια 3-0

Ο Ολυμπιακός αν και για μεγάλο διάστημα… ζορίστηκε, κατάφερε να πάρει εύκολη νίκη 3-0 σε βάρος της Βέροιας, χάρη στα γκολ των Μήτρογλου, Μπενίτες και Κασάμι – Εξαιρετική η παρουσία της «Βασίλισσας» μπορούσε κάτι παραπάνω – Αμφισβητούμενο το πέναλτι στο 1-0

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μετράει πάντα η ουσία και το αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός, που προερχόταν από τον μεσοβδόμαδο θρίαμβο επί της Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, δεν ήθελε να πέσει σε… κακοτοπιές. Η Βέροια, όμως, παρουσιάστηκε έτοιμη να του βάλει δύσκολα στο ματς του Φαλήρου και να πάρει ότι καλύτερο μπορούσε από το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους». Η φρεσκάδα ήταν δεδομένο πως θα λείπει από τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που ο Μίτσελ δεν έκανε πολλές αλλαγές, όμως, εν τέλει, οι Πειραιώτες κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να είναι μόνη πρώτη με 10 βαθμούς στη Σούπερ Λίγκα, αφήνοντας τη Βέροια στους εννέα βαθμούς.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα πέναλτι που δεν φάνηκε να έκανε ποτέ ο Αμαραντίδης επάνω στον Ντουρμάζ, για να ανοίξει το σκορ ο Μήτρογλου με εύστοχη εκτέλεση, όμως, στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» νωρίτερα το ματς. Ο Καντιμοίρης ήταν εκεί όποτε έπρεπε για να κρατήσει τη Βέροια μέσα στο ματς, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των Ντουμίτρου και Καλτσά στην επίθεση, αποτέλεσμα δεν υπήρξε για τη «Βασίλισσα» της Ημαθίας. Έτσι, ο Ολυμπιακός κατάφερε στο τελευταίο δεκάλεπτο να σκοράρει ακόμα δυο φορές, με τους Μπενίτες – πρώτο γκολ στην Ελλάδα – και Κασάμι, να «υπογράφουν» το τελικό 3-0 που φέρνει τον Ολυμπιακό στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Τέσσερις αλλαγές ο Μίτσελ, 4-3-3 η Βέροια

Ο Μίτσελ θέλησε να φρεσκάρει την ομάδα του, η οποία έτρεξε πάρα πολύ κόντρα στην Ατλέτικο, για αυτό κι έκανε τέσσερις αλλαγές. Μπορεί αρκετοί να περίμεναν περισσότερες αλλαγές, όμως, ο Ισπανός διατήρησε τον κορμό του. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ρομπέρτο, με τους Γιαννούλη, Αυλωνίτη, Μποτία και Ελαμπντελαουί από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Μιλιβόγεβιτς, Φουστέρ και Ντομίνγκεζ, ενώ στην επιθετική τριάδα κινήθηκαν Κασάμι, Ντουρμάζ και Μήτρογλου.

Η Βέροια, από την πλευρά της, στήθηκε πάρα πολύ καλά από τον Γκρανέρο. Ο Ισπανός τεχνικός είχε κάτω από τα δοκάρια τον Καντιμοίρη, με τους Αμαραντίδη, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζο και Μαλόν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Βεργώνης, Μπατιόν και Καλτσάς, με τους Γεωργιάδη και Ντουμίτρου να κινούνται πίσω από τον Κάμπορα.

Προβάδισμα… με τη βούλα

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του παιχνιδιού έδειξε διάθεση να πάρει τα ηνία του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, όμως, η Βέροια ήταν εξαιρετικά οργανωμένη και με καλή ανασταλτική λειτουργία δεν επέτρεπε να γίνουν επικίνδυνες φάσεις στην εστία της. Παράλληλα, είχε στο μυαλό της να βγάλει κόντρες με την ταχύτητα του Γεωργιάδη και την ποιότητα του Ντουμίτρου, ωστόσο, δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην τελική προσπάθεια καθώς όλο και κάπου… τα χαλούσε. Η πρώτη μεγάλη φάση του ματς, όμως, ανήκε στον Ολυμπιακό και ήταν το οριζόντιο δοκάρι του Μήτρογλου στο 6’.

Στο 32’, ήρθε το πρώτο γκολ στο ματς για τον Ολυμπιακό. Ο Ντουρμάζ μπήκε από δεξιά στην περιοχή, ο Αμαραντίδης πήγε να τον μαρκάρει και ο Σουηδός έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής Καλογερόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα κι αφού Μήτρογλου και Τσόρι το… συζήτησαν για ώρα, τελικά ο Έλληνας φορ ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Έτσι, με το 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, η Βέροια άρχισε να ανοίγεται ακόμα περισσότερο, όμως, δεν έφτιαξε τη μεγάλη φάση, με τον Ολυμπιακό να κάνει διαχείριση του ματς και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

«Καθάρισε» στο φινάλε

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να τελειώσει το ματς. Πράγματι, η ομάδα του Μίτσελ ανέβασε στροφές, έκανε ευκαιρίες κι ο Μήτρογλου δυο φορές έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά τα τέρματα που πέτυχε ακυρώθηκαν – ορθά – ως οφσάιντ. Οι «ερυθρόλευκοι», είχαν κι άλλες ευκαιρίες με τον διεθνή φορ και τον Κασάμι να δέχονται τα «stop» του Καντιμοίρη. Παράλληλα, ο Γκρανέρο προσπάθησε να «φρεσκάρει» την ομάδα του βάζοντας στο ματς τους Όστοϊτς, Κατίδη και Μπαργκάν, με τον Μίτσελ στον αντίποδα να αλλάζει μόνο πρόσωπα, αφού πέρασε τον Μαζουακού αντί του Γιαννούλη, τον Μπενίτες αντί του Μήτρογλου και τον Εντινγκά αντί του Ντουρμάζ, στη μοναδική αλλαγή διάταξης.

Η Βέροια από το 60’ ως και το 80’, παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο «Γ. Καραϊσκάκης», απέναντι σε έναν ράθυμο και «βαρύ» Ολυμπιακό, είχε κάποιες καλές στιγμές και σίγουρα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω αν ήταν πιο προσεκτική στην τελική πάσα ή τελική προσπάθεια. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές του Γκρανέρο έπεσαν στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να «χτυπά» σε καίρια σημεία. Στο 88’ ο Μπενίτες, που είχε χάσει δυο τετ-α-τετ, κατάφερε τελικά να νικήσει τον Καντιμοίρη, ενώ το ίδιο έκανε και ο Κασάμι στο 92’, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Ο κορυφαίος του αγώνα

Παρά το 3-0 δεν διεκδικεί… δάφνες ποιότητας, με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να μην έχουν πιάσει τρομερά στάνταρ απόδοσης. Αν ένας από τους παίκτες των «ερυθρόλευκων» μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος του παιχνιδιού, αυτός είναι ο Παϊτίμ Κασάμι. Ο Ελβετός μέσος ενώ είχε δώσει τα πάντα την Τρίτη, παρουσιάστηκε… ακούραστος και ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις για τους Πειραιώτες. Είτε στο κερδισμένο πέναλτι, είτε στο τρίτο γκολ, είτε στις ευκαιρίες που δημιούργησε η ομάδα του Μίσελ. Έδειξε να έχει περισσότερη διάθεση από όλους και δίκαια ανακηρύσσεται κορυφαίος του παιχνιδιού

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Γιαννούλης (57΄ Μαζουάκου), Αυλωνίτης, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φουστέρ, Ντουρμάζ (67΄ Εντινγκά), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (76΄ Μπενίτες).

Βέροια (Χοσέ Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν (54΄ Όστοϊτς), Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης (74΄ Μπαργκάν), Μπατιόν, Κάμπορα, Καρντόσο, Καλτσάς, Γεωργιάδης (61΄ Κατίδης).

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact