ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Δεν απολύεται κανείς από τους διαθέσιμους διοικητικούς των Πανεπιστημίων


«Δεν πρόκειται να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό» είπε ο υπουργός Παιδείας – Ενταση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κριτσωτάκη

Δεν θα υπάρξει καμία απόλυση από την δεξαμενή των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ πανεπιστημίων που βγήκαν σε διαθεσιμότητα ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Νωρίτερα, παρουσιάστηκε το σχετικό πόρισμα του εξωτερικού αξιολογητή ο οποίος μελέτησε τις δομές των οκτώ πανεπιστημίων και διαπίστωσε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ανάγκη απολύσεων αλλά ορισμένα τμήματα είναι υποστελεχωμένα.

Υπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα είχαν τεθεί 1.160 διοικητικοί υπάλληλοι 8 πανεπιστημίων ενώ έως σήμερα έχουν προκηρυχθεί νέες θέσεις εργασίας για τους 600. Πλέον, με το πόρισμα «σώζονται» και οι υπόλοιποι 560 υπάλληλοι.

Υπό αυτά τα δεδομένα ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι «Αυτή είναι η αξιολόγηση. Καταλήγει εν συνόλω σε υποχρέωση απολύσεων; Όχι! Δεν θα υπάρξουν απολύσεις λοιπόν».

Πρόσθεσε δε ότι «είχε πει ότι δεν πρόκειται να χτυπήσω ανθρώπους στο ψαχνό. Δεν θέλω να το κάνω  και πως αξιολογήσεις με το μάτι δεν θα γίνουν. Γι’ αυτό και επιλέξαμε μέσω των διαδικασιών του ΕΣΠΑ να επιλεγεί εξωτερικός αξιολογητής. Είχε πει ότι από την διαδικασία αυτή θα προκύψουν ενέργειες. Αν προκύψουν απολύσεις θα τις κάνω. Τελικά  δεν προέκυψε ανάγκη απολύσεων».

Ωστόσο, ένταση μεταξύ υπουργού και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε όταν ο κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης  ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο «να εκφράσει γνώμη για την αξιολόγηση και να αναλάβει την ευθύνη για τα συμπεράσματά της. Να αξιολογήσει την αξιολόγηση».

Ο υπουργός απάντησε λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «στεναχωρήθηκε που δεν θα γίνουν απολύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε απολύσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω τίποτε άλλο.
Μας ζητάν αξιολόγηση της αξιολόγησης Είναι ύποπτη η κίνηση και πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Αξιολόγηση γίνεται για να μην την κάνει η διοίκηση μόνη της γιατί θα ήταν απολυταρχική».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact