ΚΟΣΜΟΣ

«Μαγειρεύεται» εμφύλιος: Τουρκάλα δημοσιογράφος ξεμπροστιάζει τον Ερντογάν και τους υποστηρικτές του – Την απειλούν με θάνατο και βιασμό

Η Νεβσίν Μενγκού, η Τουρκάλα δημοσιογράφος με τα χαρακτηριστικά μάτια και καριέρα στο CNN και την DW, καταγγέλλει πως η ίδια και άλλες δύο γυναίκες δέχονται απειλές βιασμού αλλά και θανάτου από μέσα ενημέρωσης και λογαριασμούς στο Twitter, που στηρίζουν την κυβέρνηση Ερντογάν.

Μιλώντας σε συνέντευξη, επιρρίπτει ευθύνες για οτιδήποτε πιθανόν της συμβεί στο τουρκικό κράτος ενώ κάνει λόγο για παραστρατιωτικές οργανώσεις!!!

«Δεν έχω και πολλά πράγματα τα οποία μπορώ να κάνω για να προστατευτώ. Τι μπορώ να κάνω; Όσα κάνεις κι εσύ. Αυτός είναι και ο λόγος που τονίζω πως αν συμβεί κάτι σε μας, την ευθύνη θα την έχει η Τουρκική Δημοκρατία, καθώς δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες της», σημείωσε χαρακτηριστικά σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί.

Νεβσίν Μενγκού

Η Νεβσίν Μενγκού γεννήθηκε στις 2 Μαΐου του 1982 στην Άγκυρα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη, κάνοντας μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία του Τουρκικού κράτους.

Η δημοσιογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 2006 ως ανταποκρίτρια της εφημερίδας Haber Turk, ενώ έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το κανάλι του CNN Turk, από που κι αποχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2017.

Όπως μεταδίδει το Milligazee, η Νεβσίν Μενγκού έχει ξεχωρίσει για τις φιλελεύθερες απόψεις της, οι οποίες δεν συμβαδίζουν με την τουρκική λογική. Στην ίδια γραμμή και ο πατέρας της, Sahin Mengu, ο οποίος ήταν βουλευτής του CHP (Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος,), του ισχυρότερου αντιπολιτευτικού κόμματος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Τι συμβαίνει τώρα στην Τουρκία

Υποστηρικτές του Ερντογάν και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας έχουν αρχίσει να διώκουν προσωπικότητες της αντιπολίτευσης δημιουργώντας hashtag στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με απειλές περί δολοφονιών και βιασμών.

Βάσει όσων μεταδίδει το ahvalnews.com, οι αντιπρόσωποι της αντιπολίτευσης κατηγορούνται σκοπίμως για υποκίνηση πραξικοπήματος από χιλιάδες μέλη του AKP και φιλικά προσκείμενα στην κυβέρνηση ΜΜΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βάζοντας μανδύα αριστερού, δήλωσε νωρίτερα τον Μάιο ότι το κόμμα της αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) έχει «φασιστική νοοτροπία που δεν μπορεί να διακόψει την υπεροχή της εθνικής βούλησης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και των εκλογών και εξακολουθεί να λαχταρά την ξένη κηδεμονία, τα πραξικοπήματα και τις χούντες».

Σημαντικές προσωπικότητες της τουρκικής αντιπολίτευσης δέχονται απειλές για τη ζωή τους. Ανάμεσα τους ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο αρχηγός του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, η πρόεδρος του CHP Κωνσταντινούπολη, Canan Kaftancioglu, ο πρώην συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Λαϊκού Κόμματος Figen Yuksekdag και η δημοσιογράφος Νεβσίν Μενγκού.

Δεν αποκλείεται στην Τουρκία να «μαγειρεύεται» εμφύλιος καθώς η δράση προκαλεί αντίδραση. Εκτός και αν ο Ερντογάν καταφέρει να πάρει την πλήρη εξουσία στα χέρια του, βγάζοντας από την μέση όλους τους αντιπάλους του. Δεν γνωρίζουμε, όμως, αν οι Μεγάλες Δυνάμεις επιθυμούν μια τέτοια παντοδυναμία.

Η ιστορία της Μενγκού, ενδεχομένως, γίνει σημαία για παρεμβάσεις κατά του τούρκου προέδρου στην Τουρκία!

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact