ΕΛΛΑΔΑ

«Μαύροι Πάνθηρες» στο μετρό-Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σε πλήρη εφαρμογή είναι το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση της Αθήνας, τη μείωση της εγκληματικότητας και την επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας στην πόλη με την επιχείρηση «Δίχτυ», αλλά και την είσοδο των «Μαύρων Πανθήρων» στο μετρό.

Οι περιπολίες θα γίνουν στα πλαίσια του νέου διευρυμένου σχεδίου αστυνόμευσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ως «Μαύροι Πάνθηρες» αναφέρονται οι ένοπλοι αστυνομικοί που κάνουν περιπολίες σε τουριστικά μέρη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι ομάδες των πάνοπλων μαυροντυμένων αστυνομικών, εξ ου και η επωνυμία «Μαύροι Πάνθηρες», που έκαναν πρόσφατα αισθητή την παρουσία τους σε τουριστικά σημεία της Αθήνας, θα βρεθούν και στις αποβάθρες σταθμών του μετρό.

Επίσης αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρίσκονται στα κέντρα ελέγχου καμερών του Μετρό για να εντοπίζουν πορτοφολάδες με σκοπό την έγκυρη παρέμβαση και τη σύλληψή τους. Τα στελέχη της Ασφάλειας θα αναπτύξουν δίκτυο πληροφοριών και θα χαρτογραφήσουν τις δράσεις εγκληματικών ομάδων που κινούνται σε σταθμούς ΜΜΜ, επιχειρώντας τη γρήγορη εξάρθρωσή τους.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στην Αθήνα με πάνοπλους άνδρες και κλειστά φορτηγάκια να βρίσκονται σε τουριστικά μέρη και εμπορικούς δρόμους.

Αρχικά δημιουργήθηκαν τέσσερις ομάδες των πέντε αστυνομικών, εκ των οποίων οι δύο χρησιμοποιούνται το πρωί και οι υπόλοιπες το απόγευμα. Οι αστυνομικοί διαθέτουν βαρύ οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα, νυχτερινές διόπτρες, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, δακρυγόνα, ενώ βρίσκονται διαρκώς εκτός οχήματος, με στόχο την αποτρεπτικά επιβλητική παρουσία τους και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας σε όσους τους βλέπουν.

Η κάθε ομάδα αλλάζει τόπους παρουσίας ανά 3 ώρες, δηλαδή τουλάχιστον 2 σημεία της πόλης ανά βάρδια ενώ σημεία «προτεραιότητας» θεωρούνται οι:

  • Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
  • Μουσείο Ακρόπολης
  • Λόφος Φιλοπάππου
  • Παναθηναϊκό Στάδιο
  • Στύλοι Ολυμπίου Διός
  • Πλατεία Συντάγματος
  • Μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη
  • Ερμού-Καπνικαρέα
  • Πλατεία ΜοναστηρακίουΟ αριθμός των 25 αστυνομικών και των 4 ομάδων που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη ειδική ομάδα αναμένεται να διπλασιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ το σχέδιο θα συγκεκριμενοποιηθεί και θα αναπτυχθεί με τη συμμετοχή και άλλων αστυνομικών υπηρεσιών.

Το σχέδιο αστυνόμευσης ανά περιοχή, γειτονιά, δρόμο περιλαμβάνει αρχικά τον εντοπισμό κενών και τρωτών σημείων σε διάφορα σημεία της πόλης, τη χαρτογράφηση, το είδος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγκληματικότητας που καταγράφεται προκειμένου να υπάρξουν στοχευμένες αστυνομικές ενέργειες αντιμετώπισης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact