ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αλλαγές για γενοκτονίες και σεξουαλικές διακρίσεις κατατέθηκε το αντιρατσιστικό

Εκτός από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, θα τιμωρούνται πλέον και όσοι αρνούνται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή – Φυλάκιση και πρόστιμο για όσους προκαλούν διακρίσεις, μίσος ή βία με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό

Το πρωί της Τρίτης κατατέθηκε τελικά στη Βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος και ανακοίνωσε τις αλλαγές που έγιναν, κατά την έναρξη της σχετικής συζήτησης στο Γ’ Θερινό Τμήμα.

Οι αλλαγές εντοπίζονται στη γενοκτονία αλλά και τις σεξουαλικές διακρίσεις, και έτσι, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, εκτός από τους αρνητές του Ολοκαυτώματος, θα τιμωρούνται πλέον και όσοι επιδοκιμάζουν, ευτελίζουν ή κακόβουλα αρνούνται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η ελληνική Βουλή, όπως των Ποντίων, των Αρμενίων και των Μικρασιατών.

Εξάλλου, θα τιμωρούνται με φυλάκιση και πρόστιμο και όλοι όσοι υποκινούν, διεγείρουν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδων προσώπων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Σημειώνεται ότι τα δύο αυτά θέματα είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο βουλευτών της ΝΔ που είχαν αποστείλει και σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό, όσο και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έπειτα από τις αλλαγές αυτές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Σημειώνεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα η ΔΗΜΑΡ προχώρησε στην επανακατάθεση τεσσάρων καίριων τροπολογιών στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Οι τροπολογίες αφορούν το σύμφωνο συμβίωσης, την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας, την αξιοποίηση των δεσμευμένων καταθέσεων και την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για οφειλές προς το Δημόσιο.

Τη στήριξή της στο αντιρατσιστικό είχε εκφράσει και η Εκκλησία της Ελλάδος, ζητώντας να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact