ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με “σβηστές” μηχανές νίκησε ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό

Εύκολο 3-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» και +19 από τους δεύτερους

Αντίστροφα για την απονομή του πρωταθλήματος μετράει ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά τους ΠΑΟΚ και Άρη νίκησε άνετα 3-0 και τον Παναθηναϊκό στην τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν… φόρτσαραν κόντρα στον Παναθηναϊκό των πολλών απουσιών και καθάρισαν νωρίς με δύο πολύ ωραία γκολ των Γκιλιέρμε στο 5’ και Ελ Αραμπί στο 21’, στα οποία είχαν συμμετοχή οι πολύ καλοί απόψε Ελαμπντελαουί, Λοβέρα και Φορτούνης. Το… κερασάκι ήρθε από τον Καφού με υπέροχο σουτ στο 91 για το τελικό 3-0!

Για το Τριφύλλι ξεχώρισαν οι Χατζηγιοβάνης και Χατζηθεοδωρίδης, με τον Γιώργο Δώνη να κάνει τρομερές… αλχημείες για να κρατήσει όρθια την ομάδα του και τον Πέδρο Μαρτίς να ρίχνει φανερά τους ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο, αφού την Τετάρτη ακολουθεί ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι εκπλήξεις Μαρτίνς και τα… πειράματα Δώνη

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο ντέρμπι με το αγαπημένο 4-3-3 του Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο έμεινε εκτός για να πάρει ανάσες ο Μασούρας, μαζί με τον τραυματία Βαλμπουενά. Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σα, δεξιός μπακ ο Ομάρ, αριστερός ο Τσιμίκας, κεντρικοί αμυντικοί οι Σεμέδο και Μπα. Η τριάδα της μεσαίας γραμμής απαρτιζόταν από τους Καμαρά, Μπουχαλάκη και Γκιλιέρμε, στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Ελ Αραμπί και στα άκρα οι Λοβέρα και Φορτούνης. Στο 60’ για λόγους ξεκούρασης αποχώρησαν Ελ Αραμπί – Γκιλιέρμε και μπήκαν οι Χασάν – Καφού, ενώ στο 70’ αποχώρησαν οι Ομάρ – Λοβέρα και πέρασαν οι Μασούρας – Γκασπάρ.

Για τον Παναθηναϊκό των πολλών απουσιών, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε το 4-2-3-1, με τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά ήταν ο Ανουάρ και αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης με τους Κολοβέτσιο, Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά τους έπαιξαν ο Κουρμπέλης έχοντας δίπλα του τους Δώνη και Αγιούμπ και η τριάδα μπροστά τους οι Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ και Μακέντα. Στο ημίχρονο πέρασε ο Κολοβός αντί του μετριότατου Ζαχίντ, ενώ στο 72’ ο Μπουζούκης μπήκε αντί του Αγιούμπ. Στο 80’ αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού ο Χατζηθεοδωρίδης και μπήκε ο Ζαγαρίτης.

Τον… εκτέλεσαν Γκιλιέρμε – Αραμπί, δεν άντεξε ο ΠΑΟ

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 2’, ο Παναθηναϊκός απείλησε με κεφαλιά του αμαρκάριστου Κουρμπέλη μετά από κόρνερ. Ωστόσο, οι Πειραιώτες ήταν πιο αποτελεσματικοί και στην πρώτη τους ευκαιρία τρία λεπτά αργότερα, έκαναν το 1-0. Ο Ελαμπντελαουί μετά από εντυπωσιακή κάθετη του Φορτούνη, γέμισε από τα δεξιά, η άμυνα του Παναθηναϊκού έδιωξε πάνω στον Λοβέρα, ο οποίος ψύχραιμα τροφοδότησε τον Γκιλιέρμε που με ωραίο σουτ… εκτέλεσε τον Διούδη για το 1-0!

Μετά το γκολ οι «Ερυθρόλευκοι» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν για το δεύτερο τέρμα, ωστόσο η επόμενη μεγάλη ευκαιρία σημειώθηκε για τους Πράσινους στο 18’. Ο Σα βγήκε μακριά από την εστία του για να καθαρίσει μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Χατζηγιοβάνης ξαναπήρε την μπάλα από πλάγια θέση και τον… κρέμασε, με τον Μπα να διώχνει πάνω στη γραμμή με το κεφάλι. Τελικά, αυτός που βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα ήταν ο Ολυμπιακός. Στο 21’ ο Φορτούνης βρήκε τον Ομάρ, που γύρισε για τον Ελ Αραμπί και αυτός με… πλάτη στην εστία έγραψε με δύσκολο σουτ το 2-0.

Μετά το γκολ έπεσε ο ρυθμός, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε και ο Ολυμπιακός κράτησε φανερά δυνάμεις. Στο 33’ είχαμε και μία κόκκινη στον Χατζηθεοδωρίδη που… ακυρώθηκε λόγω VAR, ενώ μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι έφτασαν δύο ακόμα φορές κοντά στο γκολ. Στο 39’ ο Φορτούνης δεν πρόλαβε να τελειώσει σωστά τη φάση εντός περιοχής, ενώ στις καθυστερήσεις ο Διούδης με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε δύσκολα το καλό σουτ του Λοβέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω από το κέντρο και κράτησε δυνάμεις, ενώ ο Παναθηναϊκός έκλεισε τις γραμμές και προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Οι Μαρτίνς και Δώνης έκαναν και κάποιες αλλαγές για να… φρεσκάρουν τις ομάδες τους, ωστόσο το ματς δεν θύμιζε σε τίποτα τα όσα είδαμε στο πρώτο 45λεπτο. Οι Πράσινοι ήταν καλύτεροι, όμως οι Πειραιώτες φανερά είχαν… χαλαρώσει και απλά περίμεναν πίσω από το κέντρο κρατώντας το 2-0 και δυνάμεις για τον ΠΑΟΚ.

Τελικά, στο τελευταίο 20λεπτο το ματς απέκτησε ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με τους Καμπετσή και Μακέντα, ωστόσο το γκολ ήρθε και πάλι για τον Ολυμπιακό. Στο 91′ ο Καφού που είχε μπει αλλαγή αντί του Γκιλιέρμε, με πολύ ωραίο και μακρινό σουτ αιφνιδίασε τον Διούδη και έγραψε το τελικό 3-0!

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Ομάρ (74’ Μασούρας), Μπα, Σεμέδο, Γκιγιέρμε (61’ Καφού), Καμαρά (86’ Μπρούνο), Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Λοβέρα (74’ Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (61’ Χασάν).

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης (80’ Ζαγαρίτης), Ανουάρ (86’ Καμπετσής), Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Αγιούμπ (72’ Μπουζούκης), Δώνης, Ζαχίντ (46’ Κολοβός), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα

Στον πάγκο έμειναν: Αλέν, Τοροσίδης, Σισέ, Ραντζέλοβιτς.

Στον πάγκο έμειναν: Ξενόπουλος, Σερπέζης, Αθανασακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος και Θεοχάρης.

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact