ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν φυλάει επαρκώς τα σύνορά της

Ως αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά, που θα έφερνε την Ελλάδα σε κατάσταση ανάγκης, χαρακτήρισε η Ανγκελα Μέρκελ την ιδέα δημιουργίας ενός φράχτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

Η Καγκελάριος τόνισε ότι η Ελλάδα δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις υποχρεώσεις της έως τώρα, σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, πρόσθεσε όμως ότι ένας φράχτης στα σύνορα δεν θα έλυνε αυτό το πρόβλημα.

«Το να εγείρουμε απλώς στην ΠΓΔΜ, η οποία δεν είναι καν μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έναν προστατευτικό φράχτη χωρίς να λάβουμε υπόψη μας σε ποια κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έφερνε αυτό την Ελλάδα, δεν θα ήταν απλώς μια μη-ευρωπαϊκή συμπεριφορά, αλλά δεν θα έλυνε και τα προβλήματά μας», τόνισε η Μέρκελ σε συνέντευξη στην Stuttgarter Zeitung.

Σημειώνοντας ότι τα αποφασιστικής σημασίας εξωτερικά σύνορα της Σένγκεν για τη ροή των προσφύγων βρίσκονται μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας, η Καγκελάριος αναφέρθηκε στην πρόθεση της Ευρώπης να βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει την κατάσταση.

«Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα ως τώρα δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις υποχρεώσεις της, αλλά ποτέ δεν είπε ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να το βελτιώσει αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ομως έστειλε και ένα μήνυμα προς την Αθήνα και τη Ρώμη, σημειώνοντας ότι τα πράγματα προχωρούν μόνο εφόσον ασκηθεί πίεση, προκειμένου «να ετοιμαστούν επιτέλους τα hotspots στην Ελλάδα και στην Ιταλία και πίεση προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των διακινητών προσφύγων.

Σε σχετική ερώτηση τάχθηκε ενάντια στο ενδεχόμενο μιας μικρότερης ζώνης Σένγκεν, σημειώνοντας ότι θα ήταν οπισθοδρόμηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και επανέλαβε ότι θέλει την διατήρηση της Σένγκεν, καθώς καμία χώρα δεν έχει ωφεληθεί από αυτήν τόσο όσο η Γερμανία.

Τέλος, η Μέρκελ δήλωσε ότι στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής, θα γίνει ένας ενδιάμεσος απολογισμός για το «πού βρισκόμαστε στην εφαρμογή των μέτρων μας για την διασφάλιση των εξωτερικών μας συνόρων και σε ευρύτερο πλαίσιο στην συνεργασία μας με την Τουρκία, ενώ θα δρομολογηθούν συγκεκριμένα επόμενα βήματα».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact