ΚΟΣΜΟΣ

Μέσω ΠΓΔΜ συνεχίζεται στη Σερβία το μακρύ ταξίδι τον προσφύγων

Επτά χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν μόνο τη νύχτα του Σαββάτου

Διαβεβαιώσεις από τις Αρχές της ΠΓΔΜ πως θα αφήσουν ανοιχτά τα σύνορα για τους πρόσφυγες έλαβε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μετά τις δραματικές εικόνες ντροπής και θλίψης με τους χιλιάδες ανθρώπους μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής να επιχειρούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους και την αστυνομία των Σκοπίων να χρησιμοποιεί ακόμα και βομβίδες κρότου- λάμψης για να τους σταματήσει.

Η ΠΓΔΜ κήρυξε, την περασμένη Πέμπτη, κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια και βόρεια σύνορα της, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών και έστειλε στα σύνορα της με την Ελλάδα αστυνομία και στρατό για να εμποδίσει χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν καταφθάσει στην ουδέτερη ζώνη. Τελικά, μετά την κατακραυγή, οι δυνάμεις ασφαλείας επέτρεψαν τη μαζική είσοδο μεταναστών και προσφύγων στο έδαφος της χώρας, οι οποίοι, από τη Γευγελή επιβιβάστηκαν σε τρένα, λεωφορεία και ταξί και μετέβησαν στο Ταμπάνοβτσε, στα βόρεια σύνορα της ΠΓΔΜ, απ’ όπου εισήλθαν πεζή στη Σερβία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Αρμοστείας, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι έφτασαν στη Σερβία τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, αφού διέσχισαν την ΠΓΔΜ- όπου είχαν φτάσει περνώντας από την Ελλάδα.

Την ουδέτερη ζώνη και τη συνοριακή γραμμή της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα επισκέφθηκε χθες ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Ζόραν Γιόλεφσκι, όπου είχε συναντήσεις με αξιωματικούς του Στρατού σχετικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται στα σύνορα.

Ο Στρατός της ΠΓΔΜ έστησε δύο σκηνές κοντά στην ουδέτερη ζώνη ώστε να γίνεται και εκεί η καταγραφή των προσφύγων που εισέρχονται στο έδαφος της χώρας, για να επιταχύνεται η διαδικασία ενώ εκατοντάδες άνθρωποι φτάνουν εκεί καθημερινά.

Την κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα θα συζητήσουν ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς που θα συναντηθεί σήμερα στη Γευγελή με τον υπουργό Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Μίτκο Τσάβκοφ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact