ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μετά τον Παοκ και την Αεκ, το τανκ Ιντεγε «σκότωσε» και τη Ντιναμό

Μετά τον Παοκ και την Αεκ, το τανκ Ιντεγε «σκότωσε» και τη Ντιναμό

Μία ακόμη μαγική νύχτα για τον ευρωπαίο Ολυμπιακό στη φάση των ομίλων του Champions League.

Μετά το Εμιρέιτς, οι «ερυθρόλευκοι» άλωσαν και το Μάξιμιρ του Ζάγκρεμπ και πλέον κρατάνε στα χέρια τους την υπόθεση πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Ιντέγε να σκοράρει στο 79ο λεπτό, επικράτησαν 1-0 της Ντιναμό στην Κροατία, έφτασαν τους έξι βαθμούς και πλέον ισοβαθμούν με την Μπάγερν Μονάχου στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 6ο όμιλο. Επόμενη ευρωπαϊκή στάση για τον Ολυμπιακό, θα είναι το ματς της 4ης Νοεμβρίου με την Ντιναμό στο «Γ. Καραϊσκάκης», εκεί όπου ευελπιστεί ότι θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αναγνωριστικό και για τις δύο ομάδες, ήταν το πρώτο ημίχρονο στο στάδιο Μαξιμίρ. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος ξεκίνησε χωρίς εκπλήξεις στη σύνθεσή του και με τον Μιλιβόγεβιτς να πραγματοποιεί ντεμπούτο (ήταν τιμωρημένος στα ματς με Μπάγερν και Άρσεναλ), φάνηκε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, αφού πρώτα χρειάστηκε να συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο.

Τριάντα λεπτά κακού ποδοσφαίρου, με τους γηπεδούχους να έχουν μία και μόνο ευκαιρία, κι αυτήν, από στημένη φάση. Συγκεκριμένα στο 28` και από την εκτέλεση φάουλ του Μασάντο από θέση έξω αριστερά, ο Μαζουακού έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω, όμως ο Ρομπέρτο ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Στο 32ο λεπτό, το σουτ του Μαζουακού από περίπου 30 μέρα, ο Εντουάρντο έπεσε και απέκρουσε δύσκολα.

Όσο νωθρές εμφανίστηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, τόσο ζωήρεψαν στο δεύτερο, χάνοντας εκατέρωθεν σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ μέσα σε διάστημα τριών λεπτών και συγκεκριμένα από το 52` έως το 54`.

Η αρχή έγινε από την Ντιναμό με τον Άντολιτς να σημαδεύει το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρομπέρτο, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Ελαμπντελαουί άνοιξε ωραία στον Πάρντο, εξαιρετικό γύρισμα του δεύτερου στον Ιντέγε, με τον Νιγηριανό να αστοχεί με προβολή σε κενή εστία! Στο 77` η Ντιναμό είχε και δεύτερο δοκάρι. Από το λάθος διώξιμο της μπάλας από τους «ερυθρόλευκος», ο Ρογκ έπιασε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα αμυντικών και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού.

Η Ντιναμό έκανε τα δοκάρια, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Στο 79ο λεπτό, από μπαλιά του Σιόβα στην πλάτη της άμυνας, ο Νιγηριανός από πολύ πλάγια θέση δεν πασάρει στον Ντομίνγκεζ που έρχοταν από πίσω, αλλά πλάσαρε ιδανικά νικώντας τον Εντουάρντο στην κλειστή του γωνία. Τρίτο σερί γκολ για τον Ιντέγε (δύο στο πρωτάθλημα, ένα στην Ευρώπη) για τον Νιγηριανό επιθετικό, ο οποίος νωρίτερα είχε χάσει το… άχαστο, αλλά πλέον ήταν ο ήρωας του Ολυμπιακού. Στο 85` ο Ντομίνγκεζ από καλή θέση, δεν έκανε καλό σουτ, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει εύκολα ο Εντουάρντο, ενώ ένα λεπτό αργότερα, το αριστερό σουτ του Ντομίνγκεζ, απέκρουσε ο γκολκίπερ των Κροατών. Στο 89` η μπάλα από την κεφαλιά του Τσόριτς έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Κροάτες διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, όμως ο Ταλιαβέντο το μόνο που υπέδειξε ήταν το τέλος του αγώνα.

Διαιτητής: Πάολο Ταλιαβέντο (Ιταλία)

Κίτρινες κάρτες: Ταραβέλ (40`), Σουντανί (80`) – Σιόβας (82`)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Ζόραν Μάμιτς): Εντουάρντο, Άντονιτς, Σουντάνι, Μασάντο, Φερνάντες (73` Ενρίκες), Σάντος, Χότζιτς (60` Πιάτσα), Πίβαριτς, Ρογκ (87` Τσόριτς), Ματέλ, Ταραβέλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελεμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (83` Σαλίνο), Φορτούνης (72` Τσόρι Ντομίνγκες), Σεμπά (89` Ντα Κόστα), Ιντέγε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact