ΚΟΣΜΟΣ

Μια μέση λύση έσωσε την ορχήστρα και τη χορωδία της Όπερας της Ρώμης

Ένας «συμβιβασμός της τελευταίας στιγμής» κατάφερε να αποτρέψει, τελικά, την απόλυση των εκατόν ογδόντα μελών της ορχήστρας και της χορωδίας της Όπερας της Ρώμης. Η αρχική απόφαση για διακοπή της συνεργασίας είχε ανακοινωθεί επίσημα στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου από την διεύθυνση του θεάτρου, λόγω ουσιαστικών οικονομικών προβλημάτων.

Η συμφωνία υπεγράφη και από τα επτά συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους και στα κύρια σημεία της προβλέπει συνολική εξοικονόμηση τριών εκατομμυρίων ευρώ, με δέσμευση των καλλιτεχνών να μην θέσουν υπό αμφισβήτηση το νέο συμβόλαιο και να μην απεργήσουν για θέματα που αφορούν άμεσα τα κύρια σημεία της νέας τους αυτής εργασιακής σχέσης.

Μεταξύ των άλλων, προβλέπεται το πάγωμα του ποσοστού του μισθού που δεν συνδέεται με τις κύριες αμοιβές (των όποιων επιδομάτων, δηλαδή) για την διετία 2014- 2015. Σε περίπτωση που στο μεταξύ το Θέατρο της Όπερας της Ρώμης καταφέρει να μηδενίσει τις οικονομικές του απώλειες, θα μπορέσει να ξαναρχίσει να αναπροσαρμόζεται στο κόστος ζωής το σύνολο των αποδοχών των μελών της χορωδίας και της ορχήστρας.

Παράλληλα, στην συμφωνία αναφέρεται ότι οι παραστάσεις της Όπερας της Αιώνιας Πόλης, την περίοδο 2014- 2015, θα αυξηθούν κατά ποσοστό 29%, με περαιτέρω αύξηση του 11% για την σεζόν 2015-2016.

Οι διάφοροι μουσικοί θα μπορούν να αντικαθιστούν ο ένας τον άλλον σε περίπτωση ασθένειας, τα μέλη του μπαλέτου, στο εξής, θα δίνουν παραστάσεις και με ηχογραφημένη μουσική σε περίπτωση που η ορχήστρα βρίσκεται «εκτός έδρας» για κάποια άλλη καλλιτεχνική υποχρέωση και, τέλος, η ορχήστρα θα μπορεί να κάνει πρόβες ή και να δίνει παραστάσεις και την Τρίτη το πρωί, ημέρα και ωράριο κατά τα οποίο, ως τώρα, δεν προβλέπονταν επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact